Hjem
Kommunikasjonsavdelingen

Nyhetsarkiv for Kommunikasjonsavdelingen

I sommer har UiBs Kaprolat-prosjekt funnet 10 nye levninger av norske frontkjempere. Her kan du se bilder fra arbeidet.
Mer enn en uke? Kanskje, mener stipendiat Tarjei Breiteig.
Gina Barstad (SV) studerer fransk ved UiB. Onsdag fikk hun prøve seg i valgdebatt med blant andre Lars Sponheim (V).
Med perspektivet til en sykepleier og en antropolog undersøkte Aina Skorpen og Christine Øye dagliglivet i en psykiatrisk institusjon.
Filosofen og vitskapsteoretikaren Ian Hacking får Holbergs internasjonale minnepris for 2009.
Fredag 28. august er det klart for høstens doktorpromosjon i Håkonshallen. Da hedres de 115 som disputerte for doktorgraden ved Universitetet i Bergen våren 2009.
Stipendiat Merethe Flatseth har studert språkbruk i abortdebatten på Stortinget.
Store variasjoner i kroppsvekt har minimal innvirkning på fiskens svømmeevne. En ny innfallsvinkel ga spennende resultater for bergensforskere.
Folk som blir friske av kreft, blir ikke nødvendigvis friske.
Torsdag var politikerne samlet i Oslo for å snakke om forskning. Og for å snakke om hvorfor de ikke snakker om forskning.
Hva har skjedd med universitetene de siste 30 årene? En internasjonal forskergruppe ledet fra UiB skal forsøke å gi svar.
Hvor går verden etter finanskrisen? Det spør stipendiatene Ole Jacob Madsen og Simen Øyen når de inviterer til konferanse.
I år blir starten på det akademiske året for første gang markert på Muséplass. Rektor Sigmund Grønmo ønsker både studenter og ansatte velkommen til en historisk begivenhet.
To UiB-forskere står bak det som trolig er det største forskningsarbeidet på den spansktalende verden. Hele 8000 intervjuer skal kaste nytt lys på språklig identitet.
Etter en uke med praktisk informasjon og fadderarrangementer, får de 5000 nye UiB-studentene servert høydepunktet: Den høytidelige åpningsseremonien på Muséplass, tirsdag 18. august klokken 13.00.
UiB nøyer seg ikke bare med å forske på vestlandsvær. Nå skal de også forske på tropisk klima.
Dannelsesutvalget har nå lagt frem sin innstilling. Utvalget foreslår blant annet fordypningsfag, utvidet bachelorgrad og egne studieprogram for å styrke den akademiske dannelsen i høyere utdanning.