Hjem
Kommunikasjonsavdelingen

Nyhetsarkiv for Kommunikasjonsavdelingen

Universitetet i Bergen lar studentene selv lage informasjonsfilmer om studielivet.
I løpet av de siste ti årene har 1712 personer blitt kreert til doktorer ved Universitetet i Bergen. Det er hele 658 flere enn forrige tiår. Fredag får 108 nye doktorer sine diplomer.
Grekerne ble kristne på grunn av løfter om kroppslig oppstandelse. Men denne ideen var ikke nødvendigvis normen i kristendommens første århundre.
Masterstudenter fra Institutt for fysikk og teknologi skal ut på veien og vise skoleungdom at naturfag er gøy. Fredag var det førpremiere med smell i.
I samtale med andre kan vi ikke annet enn å misforstå. Akademikere er særlig utsatte, i følge UiB-lingvist Karol Janicki.
I et leserbrev i På Høyden oppsummerer rektor Sigmund Grønmo synet på bruk av akademisk boikott som virkemiddel.
Nyhetsbildet gir oss informasjon om hvordan folk dør, men ikke hvordan de lever. Frode Storaas ved Bergen Museum vil gi et supplement.
Stipendiatene ved Universitetet i Bergen fullfører raskest i landet.
UiB-rektor Sigmund Grønmo er ikke avvisende til akademisk boikott av Israel.
I forbindelse med den tragiske jordskjelvkatastrofen på Haiti 12. januar 2010, har UiB flere personer som kan være aktuelle kilder for media.
Elektronisk litteratur er fremdeles ukjent for mange. Nå har et UiB-ledet prosjekt fått en million euro til å forske på fenomenet.
Alvorlig deprimerte er erkjennelsemessig svekket. Også etter at symptomene har gitt seg, viser forskning fra UiB.
Bjerknessenteret og Folgefonnsenteret inngjekk torsdag eit samarbeid. Målet er å skapa eit forskings- og formidlingssenter ved foten av Folgefonna.
Utenriksminister Jonas Gahr Støre bruker forskning til å forbedre utenrikspolitikken.
I India stilles daglig spørsmålet om det er verdt å investere helseressurser på et sykt og prematurt barn. I Norge ville et slikt spørsmål vært helt uakseptabelt.
I fjor hadde UiB-ansatte færre hotelldøgn enn i 2008. Antallet flyreiser går også ned.