Kommunikasjonsavdelingen

Nyhetsarkiv for Kommunikasjonsavdelingen

Universitetsbiblioteket tok tredjeplassen i VM i biblioteksmarkedsføring.
Etiopia har hatt spektakulær vekst i økonomi og utdanning. Menneskerettssituasjonen går motsett veg.
Rektor Sigmund Grønmo er gjenvalt for to nye år.
Vitenskapelig ansatte jobber 12 timer overtid hver eneste uke, viser en ny undersøkelse fra Nifu Step. Fagforeningene krever strakstiltak.
Forskning på giardiautbruddet i Bergen viser at flere pasienter sliter med langvarige magesmerter.
Knapt noen aktivitet ved universitetene skjer i så tett samarbeid med industrien som den oljerelaterte forskningen. Forskerne selv er mest bekymret for rekrutteringen.
Professor ved Universitetet i Toronto Natalie Zemon Davis får den prestisjetunge prisen.
Hvorfor er kreft i magesekken mye dødeligere på Costa Rica enn i Bergen? Jakten på svaret avslørte både celler som skifter parti, og en bakterie som trives der det er surt.
Bernt Lindtjørn jobbar for å redde livet til fødande kvinner i Sør-Etiopia. Nøkkelen er å lære ikkje-legar å operere.
For 25 år siden ble det avfeid som ”husbråk”. Men livskvaliteten til kvinner som har opplevd vold i hjemmet er lavere enn hos soldater som har vært i krig.
Videreutdanning er en svært viktig motivasjonsfaktor for å få tanzanianske helsearbeidere til landsbygden.
Familien til skipsreder Kristian Gerhard Jebsen skal gi bort 800 millioner kroner til forskning. UiBs medisinske miljø vil få penger, ifølge stiftelsens forretningsfører Kåre Rommetveit.
Trillingfødsler har økt jevnt i Norge de siste årene. Samtidig er dette svangerskap med høy risiko som bør forebygges, mener forsker.
Med et nytt storinnkjøp av e-bøker, blir Universitetsbiblioteket på mange måter døgnåpent. Fremtiden til UB vil bli preget av mer veiledning og undervisning, mener Ole Gunnar Evensen.
Kvinner som skader ryggmargen har vesentlig høyere risiko for å ta sitt eget liv enn kvinner i befolkningen forøvrig, viser ny doktorgrad ved UiB.
Hva har huleforskning med datavirus å gjøre? Mer enn du skulle tro, viser doktorgradsarbeidet til Rodica Mihai.
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen la vekt på at det finnes arbeidsplasser i oljeindustrien i minst en generasjon til, da han møtte studenter og ansatte ved UiB.