Kommunikasjonsavdelingen

Nyhetsarkiv for Kommunikasjonsavdelingen

Den årvisse hekkingen på Realfagsbygget er oppgradert til state-of-the-art teknologi.
Bratte fjell og trange vestlandsfjorder er bare et klikk unna med den nye kunnskapsportalen grind.no
Tallet på søkere (8536) til Universitetet i Bergen er det høyeste institusjonen har opplevd siden man gikk over til et nasjonalt samordna opptak.
Et lite kamera festet på skulderen til Frode Storaas gjør at sosialantropologen får helt unike bilder fra folks hverdag. Se video!
Tydelige prioriteringer, omplassering av forskere og oppgjør med janteloven. Christiekonferansen startet friskt med topptung debatt om forskningsuniversitetenes rolle i utviklingen av samfunnet.
Reportasjer om forskning, aktuelle saker og studentliv samlet på ett sted.
Kjønnsforsker Kari Jegerstedt mener at hjernevaskprogrammet gir et unyansert bilde av den norske kjønnsforskningen.
Mandag møtes universitet og samfunnsliv i Grieghallen til Christiekonferanse.
Barn av vietnamesiske båtflyktninger har bedre psykisk helse enn norske barn, ifølge ny doktorgrad ved UiB.
- Christiekonferansen skal bli en viktig møteplass for utveksling av ideer om universitetets betydning for utviklingen av samfunnet, sier rektor Sigmund Grønmo.
Professor Bodil Holst kan se de minste partiklene som ingen før har fått øye på. Atommikroskopet ved UiB er verdens første. Se video!
Mange forskere ved UiB kan svare på spørsmål om vulkanutbrudd, jordskjelv og relaterte tema.
Med eddik og morfin fant biologer ut at fisk også har følelser.
Forskningsrådet har vedtatt 210 millioner kroner til forskningsutstyr. Mange av dem havner i Bergen.
– Stemningen ombord var en blanding mellom ekstase og høytid, sier professor Rolf-Birger Pedersen ved UiB som var med på toktet.
Offentlige dataregistre inneholder mye gull, men er ikke fritt tilgjengelig for allmennheten viser undersøkelser ved Infomedia. Det vil statsråd Rigmor Aasrud gjøre noe med.
En snekker må ha sin hammer, en tannlege er hjelpeløs uten sitt bor. Joachim Reuder har avansert fra ballong til radiostyrt fly. Se video!
Illegale undergrunnsaviser fra annen verdenskrig kan du nå lese på Universitetsbiblioteket i Bergens hjemmesider.