Hjem
Kommunikasjonsavdelingen

Nyhetsarkiv for Kommunikasjonsavdelingen

Ansatte som varsler om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen mener at varslingen nytter. Samtidig forteller de om lavere jobbtrivsel og at de i større grad blir mobbet enn andre.
Kvinnelige medisinere var i flertall blant vårens nye doktorer ved UiB.
Med stipend for over 23 millionar kroner frå Bergen Medisinske Forskningsstiftelse har sju unge forskarar fått høve til å forske vidare på det dei brenn for.
Griegakademiet holder fredag sin tradisjonelle åpningskonsert. Programmet spenner fra Bach til Kenneth Sivertsen.
UiB-forsker feier over polarisen i en nyanskaffet luftputebåt.
Å gå ned i vekt etter fødselen beskytter mot urinlekkasje, viser UiB-forskning. Dette er ny kunnskap som helsepersonell bør viderebringe til gravide, mener forsker.
Økonomiprofessor Torberg Falch mener medisinstudenter bør betale inntil 50.000 kroner i skolepenger. Samfunnsøkonomer ved UiB synes argumentene for differensiert studieavgift er gode, men konklusjonen er feil.
Fredag 27. august arrangeres den høytidelig doktorpromosjonen i Håkonshallen. Da hedres de 126 kandidatene som har avlagt doktorgrad ved Universitetet i Bergen denne våren.
Jo mer moralske militæroffiserer er, desto mer svekkes deres dømmekraft av søvnmangel, viser forskning fra UiB.
Etter en lang kamp mot budsjett og miljøgifter kunne grunnsteinen til det nye odontologibygget endelig legges ned.
Vêrgudane viste seg frå si beste side då opninga av studieåret 2010-2011 vart markert i dag. Og godorda om UiB kom også frå uventa hald.
Universitetet i Bergen får Målprisen 2010 av Noregs Mållag. – Svært oppmuntrande og gledeleg, seier rektor Sigmund Grønmo.
Slaveriet i Europa stoppet ikke med romerne. I middelalderen angrep kristne nabolandsbyen for å fange kvinner og barn, som ble solgt til den islamske verden, ifølge historikere.
I den italienske byen L’Aquila kan ei gruppe jordskjelvforskarar bli tiltalte for drap. Aktor meiner dei burde ha forutsett skjelvet og varsla innbyggjarane.
Mens søreuropeere er EU-vennlige, er nordeuropeere mer skeptiske. Dette har heller med historisk betinget ideologi enn med økonomiske interesser å gjøre, mener UiB-forsker.
Verken stat eller internasjonale organisasjonar vil ta det fulle ansvaret for sivile i flyktningeleirar. Resultatet er at dei sit att utan rettstryggleik.
Studenter og ansatte inviteres til offisiell åpning av det akademiske året, tirsdag 17. august kl. 13 på Museplass.
Finanskrisen har ikke endret folks oppfatning av kapitalismen hevder UiB-forskere i ny bok. Markedsøkonomien føles for naturlig.

Sider