Kommunikasjonsavdelingen

Nyhetsarkiv for Kommunikasjonsavdelingen

Tirsdag åpnet K.G. Jebsen senter for MS-forskning ved UiB. – En gledes dag, sa Aud Jebsen etter at det første av flere Jebsen-sentre hadde fått sin offisielle start.
Norges forskningsråds pris for fremragende forskning går i år til mikrobiolog Tron Frede Thingstad.
Tirsdag kveld skjer det et mistenkelig dødsfall på Kvarteret.
Stipendiat Ann Kristin Molde tok Forsker Grand Prix med storm, og fikk årets største pokal med hjem. Se video.
Nanotuber, navnetvillinger og sjokoladeeksperiment. Minister Tora Aasland og mange tusen fremmøtte fikk oppleve mye spennende forskning da Forskningsdagene 2010 åpnet i Bergen fredag.
Ingar Myking (43) takket fredag 24.september ja til jobben som kommunikasjonsdirektør ved UiB. Myking er i dag ansatt som seniorrådgiver ved universitetsledelsen.
Barn som får vere heime med mor i løpet av sitt første leveår blir skulevinnarar. – Færre av desse barna droppar ut av vidaregåande skule, seier Katrine Vellesen Løken.
Kven er den beste formidlaren? Vinnaren vert kåra i Forskar Grand Prix når Forskingsdagane opnar førstkomande fredag. Kristian Kobbenes Starheim er ein av dei som håper å snakke seg til siger.
Ondartet føflekkreft er den farligste formen for hudkreft, og en av kreftformene som øker raskest. Nå kan sykdommen oppdages raskere og sikrere med ny teknologi utviklet ved UiB.
Forskerne Daniel Lokshtanov, Nicola McLoughlin og Erik Tonning mottok i går kveld drøyt 17 millioner kroner fra Bergens forskningsstiftelse. Om fire år kan stipendperioden ende med professorat ved UiB.
Norske landbrukssubsidier er unødvendig kostbare og lite målrettet mot fellesgoder, viser UiB-forskning.
Fredag 24. september starter Forskningsdagene 2010.
Realfagbygget er Bergens beste eksempel på brutalisme. Nå skal det fredes.
Universitetsbiblioteket har fått utvidet samlingen med en japansk bokpakke. Hundre bøker skal hjelpe studenter å bli bedre kjent med landet der solen står opp.
Forskarar har og skal ha ei viktig rolle i den offentlege debatten meiner dekan Nina Langeland. – Men pass på adresseringa, oppfordrar ho.
Eksplosive vulkaner og variasjoner i solstråling har spilt en nøkkelrolle for temperatursvingninger i Nord-Atlanteren de siste seks hundre årene, viser UiB-forskning.
Tørkeperioder i USA, hetebølger i Europa, endringer i den østasiatiske monsunen og styrken på tropiske orkaner er koblet til klimavariasjoner i Atlanterhavet.
I statsbudsjettet for 2011 vil UiB få 80 nye studieplasser, ifølge statssekretær Kyrre Lekve i Kunnskapsdepartementet. Og flere kan det bli.