Kommunikasjonsavdelingen

Nyhetsarkiv for Kommunikasjonsavdelingen

Ved å korrigere for effekten av menneskeskapte CO2-utlipp, har UiB-forskere funnet en måte å gi korrekte bilder av fortidens havsirkulasjon. Metoden er nå presentert i Science.
Genforskarar har funne ei ny og hittil ukjent rolle for immunforsvaret i hjernen. Enkelte immungener gjev auka risiko for schizofreni.
Verdenseliten innen polar værvarsling er samlet i Bergen for å få klimamodeller og observasjoner til å stemme overens.
Finnmark kan dei neste åra bli ein arena for kampen mellom tradisjonell, samisk kultur og dei som vil utnytte naturressursane.
Gode tilbakemeldinger fra studentene er drivkraften bak Andreas Leopold Knutsens undervisning. Tirsdag får han foreleserprisen ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.
UiB-forsker Jill Walker Rettberg har laget en guide over universitetsområdet som du kan ta med mobilen din. Det er mer usikkert hvor teknologien som ligger bak er på vei.
De tyngste barna er blitt enda tyngre, viser doktorgradsarbeid fra UiB. Nå er nesten hvert femte barn i barneskolen overvektig.
Forelesninger blir i disse dager filmet av formidlingsavdelingen, som en del av pilotprosjektet Dig UiB. Kravet er at ny teknologi skal heve kvaliteten på undervisningen, ifølge Kuvvet Atakan.
– Bergen må gripe sjansen til å sette nordområdeforskningen i byen på kartet, sier statssekretær Erik Lahnstein (Sp). Han mener UiB bør spille en nøkkelrolle.
Grunnleggjande ulike tankar om verdien av utdanning kan ligge bak konfliktfylte forhold mellom elevar og lærarar.
Statsråd Tora Aasland går langt i å antyde at Bergen museum får penger på statsbudsjettet de nærmeste årene. Til neste år blir det imidlertid ikke mer enn vakre ord.
Romfysikkgruppen har skrevet kontrakt med den europeiske romfartsorganisasjonen ESA om å bygge en atmosfærisk lynmåler som skal fange gammaglimt. Ingen vet hvordan glimtene skapes.
Handler Voss Foundation sine bistandsprosjekter mer om markedsføring av drikkevann enn om nødhjelp? Det er en av problemstillingene som reises i en ny dokumentarfilm av UiB-professor Terje Tvedt.
Askeladden og andre eventyrfigurer har blitt gode hjelpere for å forstå førkristen religion, ifølge norrønfilolog Eldar Heide ved Senter for middelalderstudier.
«Senter for klimadynamikk ved Bjerknessenteret» er namnet på det nye klimaforskingssenteret i Bergen. Direktør Anton Eliassen ved Meteorologisk institutt blir styreleiar.