Institutt for fysikk og teknologi

Nyhetsarkiv for Institutt for fysikk og teknologi

– Sono-po-ration. Det betyr å lage en pore ved hjelp av lyd, forklarer postdoktor Spiros Kotopoulis. Han har utviklet en metode som kan gjøre behandling av bukspyttkjertelkreft mer effektiv.
– Jeg vil forske på noe med mening. Fortsatt er det mye vi ikke vet om det som foregår ganske nær jorda vår, sier romforsker Beate Krøvel Humberset. Hennes formidling av hva det er som skaper pulserende nordlys imponerte dommerne ved den internasjonale konferansen for geovitenskap.
I år kan doktorgradsstudentar få studiepoeng for å ta del i Forskar Grand Prix. Ein av dei påmeldte er Anders Sivle, doktorgradstudent ved Institutt for ysikk og teknologi, som gjerne vil bli flinkare til å snakke om vêret.
Universet ble til i en gigantisk eksplosjon for 13,8 milliarder år siden. Ny forskning forteller siste nytt om hva som egentlig skjedde.