Geofysisk institutt

Nyhetsarkiv for Geofysisk institutt

Nevn Bergen, og folk tenker på været. På regnet. Alle vet at det regner i Bergen. Men hvorfor gjør det det? Og regner det egentlig så mye på Vestlandet, sammenlignet med andre steder i verden? Hva skiller de dagene det regner aller mest fra den jevne høstdag, og regner det mer nå enn før?
Bergen marine forskningsklynge og prosjektet Ocean Outlook har fått støtte til å utveksle studenter, undervisning og forskning med to av de viktigste marine forskningsinstitusjonene i USA.
Er du ph.d.-kandidat og interessert i klimaendringer og vann? Kom til Bergen i juni!
Merk deg navnet ARCPATH, et nytt nordisk senter for fremragende forskning. Det tverrfaglige senteret vil sette et klima- og samfunnsvitenskapelig lys på arktiske lokalsamfunn.
Feltarbeid og ekskursjoner får mye av æren for at masterprogrammet i geovitenskap har de mest fornøyde UiB-studentene.