Hjem
Centre for Cancer Biomarkers

Nyhetsarkiv for Centre for Cancer Biomarkers

Doktorgradsarbeidet til Ole Vidhammer Bjørnstad, som inkluderer tre kommende vitenskapelige publikasjoner, kaster lys over forekomsten av nevrale forløperceller i brystkreft, og interaksjonene mellom nevrale forløper celler og brystkreftceller. Resultatene viser at nerver kan påvirke brystkreft, ved at nerveelementer kan forsterke de aggressive egenskapene til kreftceller. Dette understreker... Les mer
I et nytt doktorgradsarbeid fra CCBIO, av Christiane Helgestad Gjerde, har gruppen utviklet avanserte 3D-modeller av eggstokkreft, også kalt «minisvulster». Disse modellene fungerer som et verktøy for å studere levende kreftceller i laboratoriet. Denne kunnskapen kan føre til ny kreftbehandling og spare tid for pasientene ved å ikke bruke tid på behandling som ikke vil virke.
Karen Rosnes Gissum disputerer fredag 28. juni 2024 for doktorgraden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Unveiling the Complexities: Patients’ and Healthcare Providers’ Perspectives on Understanding and Managing Ovarian Cancer". Prøveforelesningen er samme dag.
17.– 19. april 2024 ble forskerskolekurset Brukermedvirkning i medisinsk og helsefaglig forsking gjennomført på Eitri medisinske inkubator-senter – en perfekt ramme for et innovativt kurs med både forskerskolestudenter, forskere og brukerrepresentanter som deltakere. Denne gangen ble kurset utvidet med enda større bredde i fagfelt og organisasjoner, alle med en felles forståelse for at en bred og... Les mer
Selv om brukermedvirkning i medisinsk forskning ikke var på programmet på CCBIOs 12. årlige symposium, er det et emne CCBIO er interessert i å sette mere på agendaen. Vi tok en prat med en brukerrepresentant som deltok på symposiet, og som også er brukermedvirker i et av våre forskningsprosjekter.