Hjem
Nye doktorgrader
Ny doktorgrad

Loops that Matter

William Alexander Schoenberg disputerer 6.11.2020 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Loops that Matter".

Hovedinnhold

William Schoenberg forsvarer sin doktoravhandling (Ph.D), Loops that Matter, ved Universitetet i Bergen 6. november 2020. Dynamiske og ulineære feedback systemer er vanskelige å modellere. Det er også utfordrende å forstå hvordan de oppfører seg. Mange forsøk har derfor vært gjort på å utvikle bedre metoder for analyse. Schoenberg har utviklet en kraftig og brukervennlig metode for å forstå hvordan feedback-løkker påvirker systemers utvikling over tid. Han har også bidratt til å implementere metoden i en av de ledende simuleringsverktøyene på markedet, Stella Architect. Schoenberg har anvendt metoden på en rekke eksempler. For eksempel har han benyttet metoden til å forstå og forbedre resultat av maskinlæring med nevrale nettverk. Fra resultat som ellers er vanskelige å tolke, er han i stand til å identifisere strukturen av årsaker og virkninger som ligger gjemt i estimerte parametre. Avhandlingen omhandler det matematiske grunnlaget for metoden, utviklingen av teknikker for visualisering og formidling, og implementering i en kommersiell programvare.

Personalia

William Schoenberg er ledende programvareutvikler i isee Systems inc, og har ansvar for utviklingen av programvaren Stella Architect og ísee Exchange. Han innehar en M Phil grad i systemdynamikk fra Universitetet i Bergen. I sitt akademiske arbeid viser han stor interesse for forholdet mellom struktur og adferd i komplekse, dynamiske systemer og i formidlingen av innsikt gjennom automatisert analyse og også gjennom utvikling av interaktive læremiljø.