Home
New phds

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Ny doktorgrad

Loops that Matter

William Alexander Schoenberg disputerer 6.11.2020 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Loops that Matter".

Main content

William Schoenberg forsvarer sin doktoravhandling (Ph.D), Loops that Matter, ved Universitetet i Bergen 6. november 2020. Dynamiske og ulineære feedback systemer er vanskelige å modellere. Det er også utfordrende å forstå hvordan de oppfører seg. Mange forsøk har derfor vært gjort på å utvikle bedre metoder for analyse. Schoenberg har utviklet en kraftig og brukervennlig metode for å forstå hvordan feedback-løkker påvirker systemers utvikling over tid. Han har også bidratt til å implementere metoden i en av de ledende simuleringsverktøyene på markedet, Stella Architect. Schoenberg har anvendt metoden på en rekke eksempler. For eksempel har han benyttet metoden til å forstå og forbedre resultat av maskinlæring med nevrale nettverk. Fra resultat som ellers er vanskelige å tolke, er han i stand til å identifisere strukturen av årsaker og virkninger som ligger gjemt i estimerte parametre. Avhandlingen omhandler det matematiske grunnlaget for metoden, utviklingen av teknikker for visualisering og formidling, og implementering i en kommersiell programvare.

Personalia

William Schoenberg er ledende programvareutvikler i isee Systems inc, og har ansvar for utviklingen av programvaren Stella Architect og ísee Exchange. Han innehar en M Phil grad i systemdynamikk fra Universitetet i Bergen. I sitt akademiske arbeid viser han stor interesse for forholdet mellom struktur og adferd i komplekse, dynamiske systemer og i formidlingen av innsikt gjennom automatisert analyse og også gjennom utvikling av interaktive læremiljø.