Hjem
One Ocean Expedition
Nyhet

Støtte til Havambassadørene

Sparebankstiftelsen DNB gir UiB over én million kroner til prosjekt for å engasjere ungdom for bærekraftige hav. Skal lære barn og unge i Norge om havets tilstand fra jordomseiling med Statsraad Lehmkuhl.

Roret på Statsraad Lehmkuhl
UiB skal engasjere havambassadører blant studentene på emnet SDG200 som foregår i Stillehavet sommeren 2022.
Foto/ill.:
Odd Vegard Kandal-Wright, UiB

Hovedinnhold

Sommeren 2022 sender Universitetet i Bergen 90 studenter på bærekraftseilas i Stillehavet som en del av seilskipet Statsraad Lehmkuhls jordomseiling One Ocean Expedition. Blant de 90 studentene som studerer bærekraftsemnet SDG200 om bord på skipet, skal UiB engasjere ti havambassadører.

– Gjennom prosjektet Havambassadørene ønsker vi å koble studenter på Statsraad Lehmkul sammen med elever på ungdomsskolen og på videregående skoler i Norge. Studentene skal fortelle om havets tilsand, utfordre elevene gjennom oppgaver og engasjere dem gjennom å vise hvor viktig havet er for en bærekraftig fremtid, sier Katja Enberg som er faglig ansvarlig for SDG200.

Sparebankstiftelsen DNB bidrar med over én million kroner til prosjektet. I tillegg å koble havambassadørene sammen med utvalgte skoler, skal ambassadørene produsere videoer og innhold fra skipet, og lage oppgaver som alle skoler i Norge kan benytte seg av.

– Vi er veldig takknemlige for støtten. Den gjør at vi kan nå ut med kunnskap om havet og dets tilstand til neste generasjon, sier Enberg.