Hjem
Pandemisenteret
Nyhet

Studenter ved Pandemisenteret vant pris for beste hovedoppgave

Studentene Solveig Vederhus og Eirik Myhre ved Pandemisenteret ble denne uken tildelt pris for "beste hovedoppgave" for sin forskning på kulturelle faktorer og innvandreres oppfatninger under covid 19-pandemien.

Medisinstudenter på Hovedoppgavesymposium
Foto/ill.:
Paul André Sommerfeldt

Hovedinnhold

Prisen ble delt ut under "Hovedoppgavesymposium" der alle medisinstudenter som leverer hovedoppgave dette semesteret blir presentert. 

Solveig Vederhus og Eirik Myhre har hatt Esperanza Diaz ved Pandemisenteret og Liv Gimstvedt Kvalvik ved IGS som veiledere. De har i tillegg deltatt i Pandemisenterets forskningskatalysator og fått støtte til å utvikle sitt forskningsprosjekt. 

I nomiasjonen av oppgaven ble det lagt vekt på at studentene har «gjort et grundig arbeid innenfor et tema som er sterkt relevant både på samfunnsmedisinsk nivå og i møte med enkeltpasienter, og som får lite oppmerksomhet i medisinstudiet». Videre skriver juryen at oppgaven var velskrevet og presenterer metoder og mål på en tydelig måte.

Det har også blitt laget en nettbasert utstilling med postetpresentasjoner av alle hovedoppgavene. Klikk på linken under for å se presentasjon av Vederhus og Myhre sin oppgave: 

Cultural factors influencing COVID-19-related perceptions and behavior