Hjem
Plastnettverket
Studentorganisasjoner

Organisasjoner som jobber med plastproblem

Her finner du informasjon om en rekke ulike studentorganisasjoner som jobber med temaer knyttet til plast.

plastryddeaksjon
Foto/ill.:
Ingeborg Rønning

Hovedinnhold

I Bergen finner du et stort utvalg studentorganisasjoner du kan ta del i. For deg som er opptatt av og engasjert i temaer tilknyttet plast kan det være en god idé å ta en titt på disse organisasjonene:

 • World Saving Hustle er en organisasjon for både studenter og andre som vil kjempe for å gjøre verden til et bedre sted for mennesker, dyr og naturen. En av deres hovedkampanjer er Ocaen Clean-ups!
   
 • Natur og ungdom og Naturvernforbundet har i Bergen en felles studentorganisasjon: Naturvernstudentene. De har blant annet adoptert Høyden i Bergen gjennom Hold Norge Rent sitt prosjekt "Min bit av Norge", og har dermed et ekstra ansvar for å holde dette området rent og fritt for plast og annet søppel!
   
 • Spire Bergen er studentorganisasjonen for deg som vil jobbe for en rettferdig og bærekraftig verden. I liket med både World Saving Hustle og Naturvernstudentene organiserer Spire ryddeaksjoner man kan delta på, i tillegg til at de holder på med en rekke andre kule prosjekter!
   
 • Framtiden i våre hender Bergen er studentorganisasjonen for deg som vil jobbe for et etisk og miljøvennlig forbruk, og en rettferdig fordeling av jordens ressurser. Også de arrangerer ryddeaksjoner og andre spennende arrangement!
   
 • Changemaker Bergen Student jobber for en rettferdig verden, og har i liket med organisasjonene ovenfor blant annet et fokus på ryddeaksjoner.

 

Andre studentorganisasjoner det er verdt å sjekke ut:

 

Er du student ved UiB og har innspill til eller tanker om hva universitetet kan gjøre knyttet til plastproblematikken? Ta kontakt med Bærekraftspilotene! De fungerer som bindeleddet mellom studentene og ledelsen på universitetet når det kommer til UiB sin satsing på bærekraft.