Hjem

Prosjekt Energethics

Hovedinnhold

Energethics

ENERGETHICS - Norske energibedrifter i utlandet. Mot en utvidet antropologisk forståelse av samfunnsansvar

Norske energibedrifter investerer i økende grad i prosjekter utenfor Norge sine landegrenser. Slike prosjekter innebærer ofte betydelige og omstridte miljømessige og sosiale konsekvenser. Investeringen i prosjekter utenlands krever at energibedrifter forholder seg til standarder for samfunnsansvar (CSR).

Dette prosjektet utforsker hvorvidt det gjør en forskjell om et selskaps bedriftsetikk utformes i relasjon til en korporativ stat og til hvilken grad den er basert i en ‘nordisk modell for samfunnsansvar’. Tre norske bedrifter er en del av studien – Statkraft, Equinor (tidligere Statoil) og Det Norske Oljeselskap.

Kronikk
screenshot

Hvor ble det av samfunnsansvaret?

Uttrykket "bærekraftig verdiskaping" er ikke tilstrekkelig til å sikre at statseide norske bedrifter driver bærekraftig, mener sosialantropologene Ståle Knudsen og Isabelle Hugøy i Dagens Næringsliv.

Panelsamtale
Energethics debatt

Hvordan tar norske energibedrifter samfunnsansvar i utlandet?

Sosialantropologer setter søkelyset på hvordan norske energibedrifter håndterer samfunnsansvar i utlandet.

Nyheter
UEA

ASA19: Energethics deler perspektiver på globale utfordringer

I september deltok Energethics forskerne på ASA 2019 konferansen i Norwich hvor de delte sine perspektiver på globale utfordringer.

Publikasjon
Front page of article

Energethics artikkel addresserer metodologi

Energethics publiserte sin første artikkel "Rethinking Access. Key Methodological Challenges in Studying Energy Companies" i tidsskriftet "Energy Research and Social Science". Artikkelen er tilgjengelig på internett.