Hjem
Bergen, oversiktsbilde

Studer realfag

Studer realfag

Fra det dypeste hav til verdensrommet – studer realfag ved UiB.

Vil du gjøre noe med klimaet, skape bærekraft og energiomstilling, utvikle fremtidens teknologi og utforske livet under vann? Vi tilbyr deg studieprogrammene og kunnskapen du trenger.

#RealfagUiB
Bilde av student utenfor realfagbygget

Ønsket et studie med gode framtidsutsikter

Håkon Blågestad (22) fra Askim ønsket å studere noe som ga han to streker under svaret, i tillegg til at det var gode jobbmuligheter etter studietiden. Med integrert master i energi ved Universitetet i Bergen, føler han seg sikker på å ha truffet noe som imøtekommer nettopp disse forventningene.

#RealfagUiB
Karolina simulerer hvordan de utfører bildediagnostikk i PET/CT-scan på pasienter ved senter for nukleærmedisin/PET ved Haukeland Universitetssjukehus

Stor etterspørsel etter realfag i helsesektoren skaper nye muligheter

For Karolina Berg (25) falt brikkene på plass når studiet, medisinsk teknologi ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB) ble et tilbud. Her fikk hun brukt både sin forkjærlighet for fysikk, samtidig som hun så mulighetene for å jobbe med noe innen kreft.

#RealfagUiB
Bilde av 4 studenter som står i biblioteket og snakker sammen

Lurer du på hva du skal bli – realfag kan være et smart sted å starte

Hva skal jeg bli? Hva bør jeg studere? Hvilket studie gir best jobbmuligheter? Hvilket studie passer jeg til, og ikke minst; hvilket yrke passer for meg? Å velge utdanning kan føles overveldende, og spørsmålene er ofte mange.

#RealfagUiB
fire studenter rundt et bord

Bli noe som gjør en forskjell

Hvis du vil redde verden er det gode grunner for å velge realfag. I fremtiden vil vi stå overfor utfordringer vi foreløpig ikke vet hvordan skal løses. Men for å kunne endre verden må vi først forstå hvordan den fungerer. Valgene du tar når karriereveien velges kan gjøre en forskjell for fremtiden,...

#RealfagUiB
Marineholmen, fisk i akvarium

Hvorfor er realfag viktig?

Realfagskompetansen er avgjørende for å finne løsninger for fremtiden og vil bare bli mer og mer ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Det er kort vei fra bachelor til jobb. Åtte av ti som tar master hos oss er i relevant jobb etter kort tid.

Se alle våre studieprogrammer her.

SDG 14 Life Below Water

Universitetet i Bergen er tildelt en ledende rolle i arbeidet med bærekraftsmål 14, Liv under vann, på vegne av FN-organisasjonen United Nations Academic Impact. 

Disse emnene i FNs bærekraftsmål er åpne for alle studenter: 
#13: Klimaendringer-årsaker og konsekvenser #14: Liv under vann #15: Liv på land