Hjem
Realfag trenger tankene dine
#RealUtfordring

#RealUtfordring - Denne smarte løsningen kan gjøre gjenbruk mer bærekraftig

800 nye realfagstudenter, 37 lag og en real utfordring: Hvordan skal Tise gjøre gjenbruk enklere når man handler klær? Her ser du løsningen som gjør fashion mer bærekraftig!

#RealfagUiB
Fremtidens jobber blir en kombinasjon av realfag og grønn omstilling, spår forskerne.

8 viktige yrker for fremtiden

Noen yrker forsvinner. Og helt nye kommer til. Skal du sikre deg de mest spennende jobbene i tiden som kommer, er det kombinasjonen teknologi og grønn omstilling som er nøkkelen.

#RealfagUiB
Ingeborg står foran en gul bygning og smiler til kamera

10 grunner til at akkurat du bør studere realfag på UiB

... og hvorfor verden vil takke deg for det!

realutfordring
Realfagsstudentene møter mange spennende utfordringer på UiB

#RealUtfordring på UiB

#RealUtfordring er et konsept der vi bruker realfag i praksis, både for å se hvordan realfag kan brukes, men også for å vise frem relevansen realfag har i samfunnet rundt oss.

#RealfagUiB

Studier som gir deg jobb

Studer noe som gir deg jobben du vil ha! 93 prosent av studenter med realfag fra UiB får et relevant yrke. Halvparten får jobbtilbud før de er ferdig utdannet.

Realister i arbeidslivet

Over 9 av 10 av våre kandidater opplever at de har relevant jobb etter endt utdanning, og over 50 % melder at de fikk jobb før de var ferdig med utdanningen. 

Vi satser på bærekraft!

Universitetet i Bergen satser særlig på forskning og utdanning på globale samfunnsutfordringer, marin forskning og klima og energiomstilling. Disse satsingsområdene spiller en viktig rolle i universitetets arbeid for å utvikle utdanning og forskning knyttet til bærekraftsmålene. Les mer om bærekraftsengasjementet til UiB her.