Hjem
Realfag trenger tankene dine
#RealfagUiB | Søkartal 2022

1500 vil bli realistar

1514 personar har søkt seg til dei 918 planlagte studieplassane på realfag ved Universitetet i Bergen.

#Realutfordring

#RealUtfordring – Med realfag kan IKEA redde flere møbler

14 studenter ble sluppet løs i et tomt(!) varehus på IKEA. Klarte de å løse oppgaven, eller ble det for spennende med hele 38.000 kvadratmeter å boltre seg på? Se mer i videoen under.

#RealfagUiB
Fremtidens jobber blir en kombinasjon av realfag og grønn omstilling, spår forskerne.

8 viktige yrker for fremtiden

Noen yrker forsvinner. Og helt nye kommer til. Skal du sikre deg de mest spennende jobbene i tiden som kommer, er det kombinasjonen teknologi og grønn omstilling som er nøkkelen.

#RealfagUiB
Ingeborg står foran en gul bygning og smiler til kamera

10 grunner til at akkurat du bør studere realfag på UiB

... og hvorfor verden vil takke deg for det!

#RealfagUiB

Studier som gir deg jobb

Studer noe som gir deg jobben du vil ha! 93 prosent av studenter med realfag fra UiB får et relevant yrke. Halvparten får jobbtilbud før de er ferdig utdannet.

Realister i arbeidslivet

Over 9 av 10 av våre kandidater opplever at de har relevant jobb etter endt utdanning, og over 50 prosent melder at de fikk jobb før de var ferdig med utdanningen.

47 prosent av bedriftene sier de trenger mer ingeniørkompetanse og teknisk kompetanse, mens 48 prosent sier de har et udekket behov for IKT-kompetanse, viser NHOs kompetansebarometer for 2022.

Vi satser på bærekraft!

Universitetet i Bergen satser særlig på forskning og utdanning på globale samfunnsutfordringer, marin forskning og klima og energiomstilling. Disse satsingsområdene spiller en viktig rolle i universitetets arbeid for å utvikle utdanning og forskning knyttet til bærekraftsmålene. Les mer om bærekraftsengasjementet til UiB her.