Hjem
Skolelaboratoriet i realfag
Kurs for lærere

Første globale rapport om fremmede arter

FN's naturpanel har kommet med sin globale rapport om fremmede arter. Det norske medlemmet av gruppen hovedforfattere, Vigdis Vandvik, har god oversikt over problemstillingene. Og i dette seminaret presenterer hun viktige poeng som kan være nyttige å ta med til undervisningen.

Lupin
Foto/ill.:
Colourbox.com

Hovedinnhold

FN's naturpanel (Ipbes) har gitt ut flere rapporter om biologisk mangfold. På samme måte som FNs klimapanel (IPCC), er dette et globalt vitenskapspanel som sammenfatter kunnskap fra tusenvis av vitenskapelige artikler. Den første globale rapporten om fremmede arter kom i september.

  Vigdis Vandvik er Norges representant i gruppen av hovedforfattere, og i dette seminaret gir hun en oversikt over innholdet i rapporten, løfter fram de viktigste poengene og ikke minst sier hva vi kan gjøre med dette problemet framover. 

  Du får lenke til semnaret ved å melde deg på via skolelab.no

  Vigdis Vandvik

  Vigdis Vandvik er medlem av Naturpanelets gruppe av hovedforfattere til rapporten om fremmede arter. Som professor ved Institutt for biovitenskap har hun engasjert seg i samfunnsdebatten rundt naturmangfold. Hun er også opptatt av studentaktiv læring, og var direktør for UiB's første senter for fremragende utdanning, bioCEED: Center of Excellence in Biology Education.

  Foto/ill.:
  Kim Andreassen

  Seminaret er en del av serien Realfagslunsj fra Skolelaboratoriet i realfag.