Hjem
Studentsider

Bytte studieprogram

Studenter som er tatt opp til et studieprogram kan søke om å få bytte til et annet. Se fakultetene sine egne sider for nærmere beskrivelse av ordningen, søknadsfrist og informasjon om hvordan du søker.

Hovedinnhold

Det er mulig å søke om å bytte studieprogram internt på UiB, men det er visse begrensninger avhengig av fagområde og nivå. Årsakene til at noen studieprogram har begrensninger, kan for eksempel være redusert kapasitet med antall plasser på et studieprogram, det kan være  spesifikke opptakskrav som må oppfylles som bestemte fagkombinasjoner eller karakterkrav, eller det kan være faglige progresjonskrav.  

Ikke alle fakultetene på UiB tilbyr ordningen med å bytte studieprogram:  

  • Det juridiske fakultet har kun ett studieprogram i tillegg til en master, og tilbyr ikke ordningen.
     
  • Det medisinske fakultet tilbyr ikke ordningen. For å få studieplass på et annet studieprogram ved fakultetet, må du søke gjennom Samordna opptak i konkurranse med andre søkere innen den årlige fristen 15. april. 
     
  • Fakultet for kunst, musikk og design har egne regler for å bytte studieprogram. Hvis du vil vite mer, ta kontakt med studieveilederen din

Andre muligheter 

Dersom har du fullført en grad (bachelor, master, doktorgrad) ved UiB, kan du videreføre studieretten ved å søke om en poststudierett som gir rett til å ta enkeltemner. Denne ordningen omfatter ikke studenter som er tatt opp til årsstudier.