Studentsider

Nyhetsarkiv for Studentsider

Selv om vi får i oss mer energi enn vi trenger så oppfatter ikke hjernen vår det, sier førsteamanuensis Simon Dankel. I seneste episode av UiB Popviten gir han den ultraprosesserte maten skylden for fedmeepidemien.
Med utspring fra hver sin kunnskapsklynge kom to UiB-prosjekter seg gjennom nåløyet, og ble tildelt en million kroner hver i Forskningsrådet sitt innovasjonsprogram STUD-ENT.
Siamak Nematpoor setter pris på den varierte hverdagen som praktikant på UiB sitt Brusselkontor.
I april så vi verdens første bilde av et sort hull. Men hvorfor er de så vanskelige å fotografere? I første episode av UiB Popviten gir stipendiat Inga Strümke deg innføringen du trenger for å forstå universet.
I alt 10 492 søkere har studier ved Universitetet i Bergen (UiB) som førstevalg. Juss, psykologi, medisin, medie- og IKT-fag trekker flest søkere.
Uken etter påske vil alle studenter og ansatte motta en e-post med lenke til en spørreundersøkelse om sikkerhetstiltak ved UiB. Svarene vil hjelpe universitetet i arbeidet med sikkerhet og beredskap.
Det pågår no eit arbeid med å gjøre endringar i gang- og kjøremønsteret for anleggskøyretøy i området mellom Sentralblokka på Haukeland og byggetomta til BUS 2 (Barne-og ungdomsjukehuset). Entrepenøren skal lage ein ny, førebels transportvei for lastebilar og ein ny vei for gåande.
Ledelsen på UiB overrasket mandag studenter og ansatte med nybakte boller og kaffe, for å markere lanseringen av den reviderte strategien; Kunnskap som former samfunnet.
Mer enn 50 frivillige står nå klare til å drive det nye faglig-sosiale møtestedet for SV-studentene; Diskuterbar.
Alle UiBs fakulteter går nå over til digitale litteraturlister. Tre fakulteter er allerede i gang med digitale lister for vårens emner.
Rektor Dag Rune Olsen ønsker alle studenter, ansatte og alumner en riktig god jul.
I mars 2019 er det igjen klart for to ukers intensivt studieopplegg om den greske antikkens historie. I Aten.
UiB-studentene Hogne Andersen og Mats Fredrik Heigre gikk til topps i innovasjonskonkurransen StudentIdé. Dermed får de 50.000 kroner til å videreutvikle satellitt-selskapet Dynaspace.
Emnet «Forskningsfordjuping etter mastergrad» får Det humanistiske fakultet sin pris for utdanningskvalitet 2018.
Med Roma som studiested kan UiB-studenter fordype seg i det antikke bylivet, våren 2019.
3. desember var det offisiell åpning av innovasjonshuben for studenter ved UiB. Blant de kreative studentene man vil finne på huben i tiden fremover er Hogne Andersen og Mats Fredrik Heigre, som satser på å skyte opp sin første satellitt i løpet av 2021.
Fem minutters arbeid på en søknad og hjelp fra Frøken Lina Asbjørnsen resulterte i at Henrikke Hovland kunne være heltidsstudent.
Linda Helén Skuggen fikk 25 tusen av Meltzerfondet til feltarbeidet til masteren sin. – Det å slippe å lure på om pengene strakk til gjorde oppholdet mye enklere, sier hun.