Studentsider

Nyhetsarkiv for Studentsider

Det kan bli streik i offentlig sektor dersom det ikke oppnås enighet. Partene sitter nå i forhandlinger på overtid etter at meklingsfristen gikk ut ved midnatt 23. mai. Ved UiB er det varslet at 55 ansatte kan bli tatt ut i streik, men alle eksamener gjennomføres som planlagt.
Er du student ved UiB, har interesse for IT og er serviceinnstilt? Då passar kanskje jobben som IT-assistent for deg.
UiB og dei andre utdanningsinstitusjonane i Bergen viste seg fram 7. mars.
– Dette er en mulighet vi aldri ville latt gå fra oss. Solveig og Birgitte fikk både språktrening og relevant arbeidserfaring på utveksling i Montreal.
UiB samlar alle tilbakemeldingar frå studentar i eitt verktøy.
UIB-studenter kan ta emner i både filosofi og historie i den greske hovedstaden våren 2018.
– Med dette opplegget blir både den faglige og pedagogiske kvaliteten bedre, mener fagansvarlig Ingunn Lunde.
“Hello Norway! Can you see me?” Den muntre stemmen tilhører Sara Paretsky. Hun er på vei inn i klasserom 304A på Sydneshaugen skole via Skype. Den prisbelønte forfatteren er tema for dagens forelesning i amerikansk krimlitteratur.
Statsminister Erna Solberg og artisten SILJA SOL ønsker nye studenter velkommen til Universitetet i Bergen 15. august.
Registrer deg som Buddy for nye internasjonale studenter: én-til-én eller som gruppe.
Det automatiserte reiseregningssystemet Travelogue, utviklet av studenter på informasjonsvitenskap ved UiB, er blitt tildelt en million i støtte fra Norges Forskningsråd sitt prosjekt for innovasjon og entreprenørskap, STUD-ENT.
– Vi lærer så utruleg mykje meir her enn vi ville gjort heime i Bergen.
Er du en vennlig og utadvendt HF-student? Kan du improvisere om det trengs, og er du komfortabel med å lede en gruppe? Da er du den vi trenger.
Har du stemt i årets valg? Vær med på å bestemme hvem som skal sitte i Studentparlamentet og Universitetsstyret 2017/2018!
– De humanistiske fagene er en uutnyttet ressurs, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Han presenterte nylig regjeringens plan for at samfunnet og arbeidslivet skal se nytten av fagene.
Taran Grønvik fikk tidlig erfaring med forskning og feltarbeid på forskerlinjen ved Det medisinsk-odontologiske fakultet.
– Vi må ta vare på alle, sier lektorstudent Trond Hvalbye. Han skal se på hvordan videregående skoler praktiserer opplæringen for minoritetsspråklige elever.
ACCEL Student er et gratis 10 ukers intensivt program for innovative studentprosjekter. De heldige som kvalifiserer seg for deltakelse får uvurderlig tilgang på verktøy, metoder og mentorer. Oppstart i mars.