Studentsider

Nyhetsarkiv for Studentsider

Erasmusbussen er UiBs nye tilbud til studenter som ønsker en grønnere, sosial og gratis reise til utvekslingsopphold høsten 2022.
Fram til 28. april klokken 12:00 kan du stemme på dine favoritter til Studentparlamentet og Universitetsstyret, og bruke DIN stemme til å påvirke studiehverdagen din og gjøre universitetet enda litt bedre.
Seks fremragende og internasjonalt anerkjente historikere vil dele sin kunnskap og innsikt i forelesningsserien «Europa-Kina-relasjoner: Nasjonale perspektiver på forholdet til Kina i utfordrende tider».
Utvalget for examen philosophicum er i 2021 tildelt status som fremragende undervisningsmiljø ved Det humanistiske fakultet.
Velkommen til en rekke spennende foredrag. Denne våren er temaet kvinner i middelalderen.
Den fjerde Aarebrotforelesningen går av stabelen 16. januar 2022 og skal holdes av filosofen Lars Fredrik Händler Svendsen. Tema for forelesningen er frihet.
På UiB skal alle studenter ha tofaktor-pålogging knyttet til sin studentkonto.
– Den tverrfaglige tilnærmingen til bærekraft gjorde at jeg ble ekstra interessert i å søke. Vi får en unik kompetanse som gjør oss bedre rustet til å løse problemstillinger knyttet til globale samfunnsutfordringer og klimaspørsmål.
Denne høsten vil seks fremragende og internasjonalt anerkjente historikere dele sin kunnskap og innsikt om det kinesiske kommunistpartiet og dets historie.
Bergen kommune vedtok 5. august en midlertidig lokal forskrift, etter stigende smittetall i Bergen. Se hva dette betyr for semesterstarten ved UiB.
Er du nyutdanna og skal ut å søke jobb? Korleis går du eigentleg fram? Mari Lund Eide var nyutdanna lektor i 2018 og har nokre skikkeleg gode tips til deg som er på jobbjakt.
Her får du svar på de vanligste spørsmålene om studiestart og høstsemesteret på UiB.
Systemet for bestilling av lesesalsplasser ble tatt i bruk i mai og har ført til en del kritikk fra studentene ved UiB. Nå skal ordningen justeres på bakgrunn av kritikken.
Partene i lønnsforhandlingene i staten kom til enighet torsdag ettermiddag.
Vil du realisere et prosjekt som kan redusere UiBs klimaavtrykk? Søk midler fra UiBs klimafond!
Seks fremragende internasjonale forskere vil dette semesteret ta pulsen på, og dele sin innsikt om utviklingen i dagens kinesiske samfunn.
Danningsemnet Global helse: Etikk, politikk og menneskerettigheter ved UiB set fokus på pandemiar og universitetet si rolle i komplekse og uoversiktlege samfunnsutfordringar.
Christine Hamm og Birger Solheim har drevet systematisk utvikling av egen undervisningskvalitet over mange år. Nå har de fått statusen fremragende undervisere.