Studentsider

Nyhetsarkiv for Studentsider

Oversikt over ledige lesesalsplasser har vært et sterkt ønske fra studentene. Muligheten for smittesporing er viktig for ledelsen. Dette er bakgrunnen for at UiB har innført systemet med forhåndsbestilling på lesesaler og biblioteker.
Vil du realisere et prosjekt som kan redusere UiBs klimaavtrykk? Søk midler fra UiBs klimafond!
Seks fremragende internasjonale forskere vil dette semesteret ta pulsen på, og dele sin innsikt om utviklingen i dagens kinesiske samfunn.
Det nye masterprogrammet tar for seg hvordan forskere, politikere, lovgivere og andre samfunnsaktører sammen kan bidra til en mer bærekraftig verden.
Danningsemnet Global helse: Etikk, politikk og menneskerettigheter ved UiB set fokus på pandemiar og universitetet si rolle i komplekse og uoversiktlege samfunnsutfordringar.
Christine Hamm og Birger Solheim har drevet systematisk utvikling av egen undervisningskvalitet over mange år. Nå har de fått statusen fremragende undervisere.
Hvordan får jeg tilgang til studentarbeidsplass på campus? Hvilke vurderinger ligger til grunn for tiltakene som er innført? Vil det bli praksis våren 2021? Og er det vits å bo i Bergen for å studere ved UiB til våren? Les svarene fra ledelsen.
Her kan du lese mer om dine rettigheter i Lånekassen i forhold til lån og stipend om du blir syk eller ikke kan ta eksamen på grunn av korona.
Har du lyst til å forbedre dine språkkunnskaper innen italiensk, spansk eller portugisisk? Da er Arqus Café kanskje noe for deg!
Universitetet i Bergen og samarbeidspartnere ryddet fire tonn plast under årets plastdugnad. Til sammenligning veide plasten i magen til Plasthvalen 1,5 kilo.
Denne hausten kan ex.phil.-klassikaren feire 50 år, og Gunnar Skirbekk kan gle seg over at filosofihistoria hans er spreidd over halve verda.
I januar fikk rundt 15.000 norske studenter ved UiB invitasjon til å delta i undersøkelsen. Nå fortsetter undersøkelsen og utvides i kjølvannet av koronapandemien. I tillegg til allerede deltakende studenter i undersøkelsen, blir også høstens nye studenter invitert til å delta.
UiB og fakultetene viderefører gjeldende koronatiltak til og med 29. september etter at Bergen kommune viderefører sine viktigste tiltak mandag 21. september.
21. august åpnet utstillingen MA2020, som først ble avlyst på grunn av Corona. 21 kunstnere som nylig har tatt mastergradeksamen ved Kunstakademiet – Institutt for samtidskunst viser fram verkene sine på Kode 2. Opplev også bacheloutstillingen Odd Growth på gamle Nygård Skole.
Skal du ta buss, bane eller være i andre sitasjoner hvor det er vanskelig å holde avstand til andre? Da må du bruke munnbind.
Den verdskjente artisten Sigrid stod for eit av mange høgdepunkt under dagens digitale velkomstseremoni ved Universitetet i Bergen. Sjå bilete og opptak frå seremonien her.
Med en økning i antall søkere til master på 15 prosent, blir det kamp om plassene på de mest populære programmene.
Våren 2020 stengte UiB tilgangen til campus for ansatte og studenter grunnet koronapandemien, og all undervisning og vurdering ble flyttet til digitale flater. Ny studentundersøkelse skal finne ut mer om hvordan dette har påvirket studie- og læringssituasjonen for studentene.