Studentsider

Nyhetsarkiv for Studentsider

Med en økning i antall søkere til master på 15 prosent, blir det kamp om plassene på de mest populære programmene.
Det er nå tilrettelagt 38 nye parkeringsplasser for ansatte/studenter ifb. Korona-situasjonen
Alle ansatte/studenter må ha ny parkeringstillatelse fra 1. juli for å kunne parkere på universitetets frie parkeringsplasser inkl. EL-bil plasser og HC-plasser.
Kom til Bergen og bli kjent med nye medstudenter, UiB og studentbyen Bergen. - Årets fadderuke blir noe alle vil se tilbake på som en minnerik, gøy og sosial uke, sier fadderkoordinator Martin Lie Jakobsen.
Våren 2020 stengte UiB tilgangen til campus for ansatte og studenter grunnet koronapandemien, og all undervisning og vurdering ble flyttet til digitale flater. Ny studentundersøkelse skal finne ut mer om hvordan dette har påvirket studie- og læringssituasjonen for studentene.
- Hovedanbefalingen er at våre studenter studerer i Bergen til høsten. De som ønsker å dra på utveksling innenfor Europa, kan likevel opprettholde søknaden og vurdere reiserådene fortløpende, sier viserektor Oddrun Samdal.
UiB er tildelt 4,9 millioner kroner gjennom det globale mobilitetsprogrammet Erasmus+.
Studenter som har hatt nedgang i inntekten på grunn av koronasituasjonen i hele eller deler av perioden mellom 1. mars og 15. juni 2020, kan ha rett til tilleggslån.
Et konsept om å levere sunn og bærekraftig fast-food via nye teknologiske løsninger, har gitt masterstudent Vilde Regine Tellnes og kollegene i Healthy EATS en tildeling på én million kroner gjennom Forskningsrådets STUD-ENT-ordning.
Mandag 27. april åpnes det for tilgang til laboratorier og annen forskningsinfrastruktur for dem som er avhengig av tilgang for å sluttføre sitt arbeid i løpet av 2020.
UiB har i 2020 de høyeste søkertallene til grunnstudier noensinne. Med 11 660 søkere med UiB som førstevalg utgjør dette en økning på nær 12 prosent sammenlignet med fjoråret.
Universitetet i Bergen reduserer antallet parkeringsplasser for ansatte og studenter med 130 plasser fra 1. juli.
IT-direktør Tore Burheim sier at studenter og ansatte ved Universitetet i Bergen skal være trygge på at vi ved UiB har full oppmerksomhet på sikkerheten i programvaren vi bruker.
Se rektor Dag Rune Olsen sin påskehilsen til studenter og ansatte ved UiB.
UiB og samarbeidspartnere inviterer alle studenter til å bidra til et forskningsprosjekt som skal kartlegge hvordan koronasituasjonen påvirker mental helse.
Universitetsledelsen ved UiB har i samråd med fakultetene besluttet å videreføre digitial undervisning og vurdering (eksamen) for resten av vårsemesteret.
Studentene ved Universitetet i Bergen har brått fått en ny studiehverdag. Prorektor og studentleder oppfordrer alle om å ta vare på hverandre, og gjerne ta en ekstra telefon til folk som sitter i karantene.
Ingunn Lunde får Ugleprisen for å ha jobbet målrettet med å heve studiekvaliteten på russiskfaget. Lunde har utviklet nye undervisningsmetoder og flyttet fokus fra tradisjonell formidling til aktiv læring og bruk av digitale ressurser.