Studentsider

Nyhetsarkiv for Studentsider

Viserektor for utdanning ved Universitetet i Bergen, Oddrun Samdal, sier at syv av ti UiB-studenter nå har dratt fra Hongkong. UiB følger tett opp dem som har valgt å bli igjen.
En av Ingunn Lundes fremtidsplaner er å etablere en egen formidlingsfestival for studenter. Nå blir hun merittert for arbeidet hun gjør med undervisningskvaliteten ved fakultetet.
Gladmelding til studenter ved UiB: Det blir gratis inngang på det nyåpnede Universitetsmuseet. Ansatte får rabatterte priser.
Etter seks år er ventetiden endelig over. Universitetsmuseet er igjen åpent for publikum.
Sara Sekkingstad (26) tar nå permisjon fra studiene ved UiB for å bli første ordfører i nye Alver kommune.
Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) var torsdag på UiB for å dele den gledelige nyheten om at utvekslingsprogrammet Norpart styrkes med minst 100 nye helgrads-utvekslingsplasser nasjonalt.
Lær om greske og romerske byer, deres utforming, historie, arkeologi og vår felles europeiske kulturarv. Oppstart 12. september.
Mange hadde funnet veien til Muséplass, for den offisielle åpningen av studieåret ved UiB, 12. august.
Denne høsten har du flere muligheter enn noen gang til å ta gratis nettkurs fra Universitetet i Bergen (UiB). Det gir en unik anledning til å bygge kompetanse og utforske interesseområder gjennom kurs som er utviklet av UiBs fremragende fagmiljøer.
– Emnet praktisk informasjonsarbeid gjorde meg godt forberedt på møtet med arbeidslivet. Det er det beste faget jeg har hatt på universitetet og det jeg har lært mest av.
Selv om vi får i oss mer energi enn vi trenger så oppfatter ikke hjernen vår det, sier førsteamanuensis Simon Dankel. I seneste episode av UiB Popviten gir han den ultraprosesserte maten skylden for fedmeepidemien.
Med utspring fra hver sin kunnskapsklynge kom to UiB-prosjekter seg gjennom nåløyet, og ble tildelt en million kroner hver i Forskningsrådet sitt innovasjonsprogram STUD-ENT.
Siamak Nematpoor setter pris på den varierte hverdagen som praktikant på UiB sitt Brusselkontor.
I april så vi verdens første bilde av et sort hull. Men hvorfor er de så vanskelige å fotografere? I første episode av UiB Popviten gir stipendiat Inga Strümke deg innføringen du trenger for å forstå universet.
I alt 10 492 søkere har studier ved Universitetet i Bergen (UiB) som førstevalg. Juss, psykologi, medisin, medie- og IKT-fag trekker flest søkere.
Uken etter påske vil alle studenter og ansatte motta en e-post med lenke til en spørreundersøkelse om sikkerhetstiltak ved UiB. Svarene vil hjelpe universitetet i arbeidet med sikkerhet og beredskap.
Det pågår no eit arbeid med å gjøre endringar i gang- og kjøremønsteret for anleggskøyretøy i området mellom Sentralblokka på Haukeland og byggetomta til BUS 2 (Barne-og ungdomsjukehuset). Entrepenøren skal lage ein ny, førebels transportvei for lastebilar og ein ny vei for gåande.
Ledelsen på UiB overrasket mandag studenter og ansatte med nybakte boller og kaffe, for å markere lanseringen av den reviderte strategien; Kunnskap som former samfunnet.