Studentsider

Nyhetsarkiv for Studentsider

Tredje lørdag i måneden er IT-avdelingens endringslørdag. Lørdag 15. desember må vi igjen gjøre noe vedlikeholdsarbeid som kan påvirke brukerne.
UiB-studentene Hogne Andersen og Mats Fredrik Heigre gikk til topps i innovasjonskonkurransen StudentIdé. Dermed får de 50.000 kroner til å videreutvikle satellitt-selskapet Dynaspace.
Emnet «Forskningsfordjuping etter mastergrad» får Det humanistiske fakultet sin pris for utdanningskvalitet 2018.
Med Roma som studiested kan UiB-studenter fordype seg i det antikke bylivet.
3. desember var det offisiell åpning av innovasjonshuben for studenter ved UiB. Blant de kreative studentene man vil finne på huben i tiden fremover er Hogne Andersen og Mats Fredrik Heigre, som satser på å skyte opp sin første satellitt i løpet av 2021.
Fem minutters arbeid på en søknad og hjelp fra Frøken Lina Asbjørnsen resulterte i at Henrikke Hovland kunne være heltidsstudent.
Linda Helén Skuggen fikk 25 tusen av Meltzerfondet til feltarbeidet til masteren sin. – Det å slippe å lure på om pengene strakk til gjorde oppholdet mye enklere, sier hun.
Det psykologiske fakultet, UiB, er eneste psykologiutdanning i Norge med praksismulighet i Sør-Afrika.
Litteraturlistene kommer nå over i den digitale tidsalderen, slik at du med få tastetrykk kan hente inn referanser, gi studentene tilgang til listen via Mitt UiB og be om digitalisering til Litteraturkiosken.
- Vi er glade for at våre studenter er fornøyd med mye i studiebyen Bergen, men ser også med bekymring på flere av punktene, sier viserektor for utdanning, Oddrun Samdal, om Studentenes helse- og trivselsundersøkelse, som ble lagt frem onsdag.
Hva mener vi når vi snakker om tidsklemma? Hva er egentlig frihet? Hvor kommer skjønnheten fra? I høst starter en ny samtaleserie på Litteraturhuset, ledet av filosofiprofessor Espen Gamlund.
IT-avdelingen gjør noen justeringer i brukerstøtte til studenter. Vi ønsker å tilby mer tilgjengelig og fleksibel brukerstøtte gjennom flere kanaler.
- Det er litt kult å ha den tittelen, den yngste studenten på hele universitetet. Jeg tror det blir både skremmende og gøy på samme tid, sier Aya Sy Erstad (17) til BA.
Engelske Todd Protheroe og Martin Dreyer fra Oslo var blant de mange som hadde møtt opp i solskinnet da UiB offisielt åpnet studieåret 13. august.
Er du student ved UiB, har interesse for IT og er serviceinnstilt? Då passar kanskje jobben som IT-assistent for deg.
UiB og dei andre utdanningsinstitusjonane i Bergen viste seg fram 7. mars.
– Dette er en mulighet vi aldri ville latt gå fra oss. Solveig og Birgitte fikk både språktrening og relevant arbeidserfaring på utveksling i Montreal.
UiB samlar alle tilbakemeldingar frå studentar i eitt verktøy.