Hjem
Studentsider
erasmus+

University of Essex og Sosiologisk institutt (ERASMUS+)

  • LandStorbritannia og Nord-Irland
  • ByColchester, Essex
  • Studieplassar1
  • StudienivåBachelor
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Om avtalen

Kven kan søke

Studentar som går på studieprogrammet i sosiologi har fortrinn på å reise ut gjennom denne avtalen før andre samfunnsvitskapelege fagområde. Søkarar må ha tatt minimum 60 studiepoeng før du kan reise på utveksling.

University of Essex sitt studieår er delt inn som trimester. Det er mogeleg å søke for haust, vår og sommar, eller for eit heilt år.

Når i studiet kan eg reise

Normalt passar det best å reise på utveksling for eit heilt eller eit halvt år mellom tredje og sjette semester. Sjå instituttet sine nettsider for meir informasjon, råd og anbefalingar om utveksling.

Språk

Undervisningsspråket er engelsk.

Det er anbefalt at ein har engelskkunnskapar tilsvarande B2-nivå etter EU sine retningslinjer for språkkompetanse (CEFR). Institusjonen tilbyr språkkurs til utvekslingsstudentar.

Kva emne kan eg ta

Som utvekslingsstudent ved Department of Sociology kan du ta emne i sosiologi, blant anna med fokus på kriminologi, media, sosialpsykologi, kjønnsstudiar, historie og antropologi. På denne nettsida finn du informasjon om ulike modular og emnetilbod. Ver merksam på at det kan vere forkunnskapskrav knytt til einskilde emne på 300-nivå.

Ein fulltidsstudent skal ta 60 ECTS (120 credits) per år. Kvart emne ved University of Essex svarer som regel til 7,5 eller 15 ECTS.

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Det er inndelt i fire fakultet, og har særleg utmerkt seg innan fagfelta økonomi, statsvitskap og sosiologi. Det har eit regionalt fokus og samarbeider med fleire andre institusjonar i nærleiken. Hovudcampusen Wivenhoe Park ligg rett i utkanten av Wivenhoe, tre kilometer utanfor Colchester. Studentforeininga i Essex har eit godt rykte som konsertarrangørar og har blant anna hatt besøk av band som Pink Floyd, The Smiths, Radiohead og AC/DC .

Colchester skriv seg heilt tilbake til romartida, og er Englands eldste dokumenterte by. Med 120 000 innbyggarar bur det fleire menneske her enn nokon annan stad i grevskapet Essex. Byen ligg vel 80 kilometer nordaust for London, og er populær blant pendlarar. Wivenhoe er ein tettstad med 7000 innbyggarar, og er kjend for eit aktivt kunstnarmiljø.

Bustad

Universitetet har studentbustader ved campusane Colchester og Southend. Utvekslingsstudentar som søker bustad for eit heilt år blir prioriterte og har svært gode sjansar til å få tildelt bustad, medan kapasiteten er noko knappare for dei som søker for kortare periodar. Den lokale studentsamskipnaden administrerer ein database over ledige leigemål på den private marknaden.

Semesterinndeling

Det akademiske året er delt inn i trimester, med forelesingsperiodar og eksamensavvikling i tidsromma oktober - januar, januar - mars og april - juni.

Studentrapportar

2019

Høst 2019 - BA sammenliknende politikk

Høst 2019 - BA sammenliknende politikk

15.08.2019 - 31.12.2019

Førebuingar/praktiske tips

Universitet i Essex tilbydde ikke bolig til studenter som kun skulle bli i Essex i kun et semester. Dette fikk jeg ikke beskjed om før ganske sent i Juni, så det kan være praktisk å ha sitt på boliger på forhånd ettersom å finne bolig i Colchester kan være vanskelig.

Undervisningsformer

De fleste undervisningformene er vanlige forelesninger som ofte er knyttet til seminar eller klasser. Jeg hadde forskjellige strukturer i alle fagene mine, men har fått inntrykk av at seminarer er vanlig.

Vurdering av emnetilbodet

Det var godt og variert emnetilbud. Når en studerer "government" på universitetet i Essex har studiet flere underkategorier som politisk filosofi, internasjonale relasjoner osv. som ikke henger sterkt sammen.

Fagleg utbyte og språk

Det var bra faglig utbytte på universitet dog det kommer mye an på foreleserne. Hadde noen timer jeg ikke fikke noe ut av og andre timer som var aktive og effektive.

I henhold til språk blir du fort vant til flere avanserte engelske ord, ettersom at tekstene og forelesningene på spesielt tredjeåret kan være avanserte.

Universitetsområdet og byen

Universitet har et kjempebra uteområde og et veldig bra campus med butikker, barer og restauranter. Det er og ofte events på SU baren som vi gikk på ofte. De har både starbucks og flere kaffebar på campus. Biblioteket på universitet er kjempebra, men kan dog være litt høylytt med tanke på alle som er der.

Colchester er en fin og koselig by som har flere steder å gå ut og spise osv. Derimot er byen litt ubehagelig i sentrum sent om kveldene, men det er ikke et problem om en holder seg i hovedgaten og områdene rundt selve sentrumsområdet. De fleste klubbene ligger derimot i high street (hovedgaten) og det er inn mot de små handlegatene det er litt ubehagelig å gå om kveldene.

Bustad

Jeg fikk ikke bolig på campus ettersom jeg bare ble et semester og måtte dermed finne en privat bolig. Det var veldig krevende å finne bolig ettersom de som leier ut i Colchester ser etter personer som vil bo der i minst 12 mnd. Det kan da være en viktig å ha en plan eller å begynne å lete tidlig.

Jeg fikk bolig med tog stasjonen nord i Colchester. Det ble litt langt til universitet ettersom det kan fort ta 30 minutter med buss derfra eller en time å gå.

Jeg endte opp i et kollektiv med to briter og en dansk erasmus-student som gjorde det lettere å bli kjent med folk i Colchester.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet går mye i drikking og festing, spesielt i "freshers week."

Når en kommer til Colchester som utvekslingsstudent er det fort gjort å ende opp i en norsk "boble" eller en skandinavisk "boble." Det er flere ANSA arrangement som en kan dra på og det er fort gjort å ikke snakke engelsk på en stund. Det er dog lett å bli kjent med andre utvekslingsstudenter så det blir ikke et problem å finne folk å være sosiale med.

18/19 - BA sammenliknende politikk

18/19 - BA sammenliknende politikk

15.08.2018 - 15.06.2019

Førebuingar/praktiske tips

Forberedelsene til utveksling til University of Essex (UoE) er veldig enkle. Alt skjer digitalt og du følger prosedyrene i tråd med beskjedene du får gjennom e-poster fra UiB og UoE. Forberedelsene går i hovedsak ut på å søke på plass på skolen, noe som er en formalitet. Deretter er det å søke på bolig på campus, dersom du ønsker det. Dette er praktisk, fordi du kommer nært skolen, men ikke nødvendigvis det billigste alternativet. Nedenfor finner du en kort oppsummering av prosessen. Men bortsett fra å dra til Essex, må det viktigste tipset huskes; søk om Erasmus+ stipend!!!
1. søk utveksling 2. søk direkte til Essex 3. last opp dokumenter til Essex 4. søk om bolig

Undervisningsformer

Undervisningen foregår enten i forelesningssaler eller klasserom pluss seminarrom. Jeg hadde all min undervisning i klasserom og seminarrom. Der blir man undervist utelukkende av lærere eller professorer, ikke studenter som i norske seminargrupper. Man kommer altså veldig tett på professorene og de tar seg god tid til sine studenter. Alle emnene tilbyr i tillegg såkalte ´academic hours´ hvor studentene kan komme innom til uforpliktende rådgivning. Denne nære kontakten med de akademisk ansatte skiller seg fra den norske modellen, hvor avstanden ofte er stor mellom studentene og akademikerne. Vurderingsformen er også veldig ulik fra den norske, noe jeg profitterte på. Den Engelske modellen baserer seg i mye større grad på ´coursework´, altså oppgaver i løpet av semesteret. Disse oppgavene kan være både skriftlige og muntlige og varierer i omfang. Gruppearbeid er vanlig på både skriftlig og muntlig. Eksamen her er mye kortere oftest 2-3 timer. Jeg skal bare ha en eksamen, fordi karakterene mine er 100% ´coursework´ i 3 av 4 av mine emner.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet ved UiE er bredt, men du vil sannsynligvis møte noen hindringer her. Dette kommer av tre grunner. Det ene er at UiB ikke tillater at vi tar fag som ligner veldig mye på de vi allerede har hatt ved UiB. Det andre er at det er vanlig at flere av fagene her kolliderer med hverandre. For det tredje, må du passe på at du setter opp fag som korresponderer med nøyaktig antall studiepoeng for din periode ved UoE. det vil si at dersom du skal være her ett semester må du ta 30 ECTS og dersom du skal være her ett helt år må du ta 60 ECTS. UoE tillater ikke at du tar hverken flere eller færre studiepoeng. Dette trenger du ikke å fastsette før du kommer til Essex. Den første uken er det møter som skal hjelpe deg å tilrettelegge oppholdet, men du må regne med en del egenarbeid for å få kabalen til å gå opp. Det positive er at alle de internasjonale studentene er i samme posisjon og hjelper hverandre å finne ut av tidsplanen.

Fagleg utbyte og språk

UoE er et internasjonalt og vestlig orientert Universitet. Det vil si at det faglige utbyttet er (slik jeg ser det) mye det samme som hjemme i Norge. De bruker mange av de samme kildene som UiB bruker. Det språklige utbyttet er derimot veldig bra, så lenge du velger å snakke engelsk så ofte du bare kan. Jeg var som så mange andre norske studenter på et godt nivå da jeg dro, men etter ca 9 måneder i England er jeg på et meget høyt nivå. Dette kommer av at jeg snakker og hører engelsk hver eneste dag. Norsk hører jeg bare de gangene jeg ringer hjem eller treffer norske venner på campus.

Universitetsområdet og byen

UoE er et stort campusuniversitet. Det har omtrent like mange studenter som UiB, men det aller meste er pakket i ett område. Det ligger omtrent 1 1/5 time Nord-Øst for London og enkelt tilgjengelig med tog og buss. I nærheten av campus finner man Colchester og Wivenhoe. Colchester er Englands eldste registrerte by og ble bygget av romerne. Det gamle slottet og bymuren er beviser på den gamle byen. Colchester er en liten by, men typisk England med masse cafeer, bakerier og shoppingmuligheter. Wivenhoe er en sjarmerende liten perle som kun er en hyggelig gåtur unna. Her er det nesten flere puber enn mennesker, høy standard og en fin promenade langs elven.

Bustad

Jeg har bodd på campus i noe av det billigste alternativet, North Towers. Dette bygget er hovedsakelig for utvekslingsstudenter. På hver etasje er vi 14 studenter, både gutter og jenter. Vi deler 3 toalett og to dusjer. Vi har også et stort kjøkken med alle fasilitetene vi trenger. Så langt jeg vet, er det ingen av campusboligene som har oppvaskmaskin. Det er veldig praktisk å bo på campus, først og fremst fordi det er så kort avstand til skolen. Det tar oss maks 15 minutter å gå til forelesning fra vi går til heisen. I tillegg har vi vaskehjelp(!), og alle vaktmestertjenester er inkludert. Det vi savner er en stue, hvor vi kan se på tv eller bare slappe av i en sofa. I stedet sitter vi på stoler og benker å spiller kort, snakker sammen eller er sosiale på andre måter.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet her er veldig bra! Alle har lyst på nye venner i starten og du trenger ikke anstrenge deg for å få et stort sosialt nettverk. Dersom du bor i North eller South Towers, kommer du til å ha mange romkamerater og bli kjent med andre i blokken. Ellers er det mange organisasjonen og grupperinger på campus, av og for studenter. Disse blir du introdusert for i løpet av de første ukene her. En anbefaling er å møte de norske i ANSA-miljøet og gå på et par av deres arrangementer, men ikke la deg bli for sosialt avhengige av dem. Du skal tross alt være her en kort periode og da er det viktigste at du får britiske eller internasjonale venner. De fleste i ANSA Essex tar hele graden sin her.

2016

Vår 2016 - BA sammenliknende politikk

Vår 2016 - BA sammenliknende politikk

15.01.2016 - 15.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

Gjør unna alt papirarbeid så tidlig som mulig slik at alt er i orden og du slipper å stresse like før. Finn ut hvilke tilbud universitetet har når det gjelder bosted og slikt så er du forberedt til du kommer.

Undervisningsformer

Det var forelesninger, seminarer og klassetimer. Forelesningene var som vanlige forelesninger i Bergen, de fagene som hadde forelesninger hadde mange studenter og de ble supplert med klassetimer hvor man arbeidet med faget sammen med en doktorgradsstudent som hjalp til med å belyse faget. I de fagene hvor det var seminar var det ikke like mange studenter og de bestod av først en forelesning etterfulgt av arbeid med faget hvor alt foregikk direkte med profesoren i faget.

Vurdering av emnetilbodet

Relativt dårlig emnetilbud, det var ikke mange fag å velge mellom dersom det skulle gå opp med timeplanen. Det var også i stor grad profesorene i fagene som bestemte de "giddet" å ha utvekslingsstudenter eller ei. Jeg ble nektet flere fag på førsteårs nivå, fordi de forventet at man skulle hatt tilhørende fag om høsten, men ble nødt til å ta fag på anreårsnivå hvor de forventet at man skulle hatt enda flere fag bare fordi det var her professoren "giddet" å ha oss.

Fagleg utbyte og språk

Det har vært spennende faglig sett, mye mer pratisk bruk av fagene, mange debatter og simuleringer av konfliktløsninger og slikt. Språket har vert engelsk hele tiden og alle oppgaver har blitt skrevet på engelsk, spennende og utfordrene.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet ligger litt ute på landet og campus inneholder det meste av hva man trenger, det er kort å gå fra boliger og til alle undervisningsområder og lignende og det har vert en fin opplevelse å bo på et campusuniversitet. Byen er den eldste kjente byen i England og også det tørreste stedet i England, veldig fin liten by en liten time utenfor London sentrum.

Bustad

Jeg var litt sent ute og endte opp i en leilighet med 15 lokale 18 år gamle briter som ikke var renslige, rolige eller over hodet interresert i det faglige. Vaskedamen kondolerte meg når jeg flyttet inn fordi dette var den skitneste leiligheten i hele den 14 etasjers høye blokka. Det var svært dårlig standard når det gjaldt det meste, det var også svært lytt så jeg ble stort sett vekket opp hver eneste natt rundt 3-4 tiden av folk som festet.

Sosialt miljø

Det var veldig stort fokus på festing, drikking og røyking, det var ikke veldig stor toleranse for de som ikke ville det hver eneste uke. Jeg var derimot med i en sportsgruppe som var veldig givende og hvor miljøet var godt, de har mange forskjellige typer idretter man kan bli med på helt gratis.

Vår 2016 - BA sammenliknende politikk

Vår 2016 - BA sammenliknende politikk

15.01.2016 - 15.06.2016

Førebuingar/praktiske tips

Mye fungerer likt som ved UiB, men som internasjonal student må man forholde seg til universitetets ansatte mer direkte. Under perioden før avreise er det lurt å holde kontakt med universitetet og "accomodation office", så man kan ordne eventuelle problemer når de oppstår. Opptaket blir offentliggjort svært kort tid før semesteret starter, og da er det betryggende hvis resten av prosessen går stressfritt.

Det finnes ikke apotek på campus, så det er lurt å planlegge for en lengre periode. Colchester er imidlertid ikke vanskelig å navigere, og har flere apoteker å velge mellom.

Angående reisen til UoE: Reise mellom Essex og London eller Stansted er enkelt. For øyeblikket går det imidlertid ingen direkteavganger til Stansted flyplass fra Bergen. Jeg har erfart at en busstur med National Express er litt dyrt, men det anbefales på det sterkeste sammenliknet med andre (mer kronglete) alternativer.

Undervisningsformer

Det legges stor vekt på deltakelse ved UoE. Alle fravær blir registrert, og i noen fag er deltakelse også en del av karakteren. Jeg har tatt fire fag dette semesteret, alle under Department of Government. To av disse hadde ikke forelesninger i det hele tatt, men heller klasser. I slike klasser forventes det i stor grad at studentene er aktive og forberedte.

I denne typen fag baseres karakterene for det meste på innleveringer. Noen fag har ukentlige innleveringer, mens andre har få men store oppgaver. På grunn av universitetets system med 10 uker undevisning ender vårsemesteret med påskeferie (som varer en måned). Deretter starter sommersemesteret, som hovedsaklig er satt av til eksamener. Noen av fagene krever ikke eksamen, men baserer karakterene kun på innleveringer og deltakelse i løpet av vårsemesteret.

Vurdering av emnetilbodet

Colchester campus har definitivt mye å tilby innenfor de fleste felt. Jeg har kun tatt politiske fag, men hadde litt å velge mellom likevel. Fagene er varierte, og til forskjell fra UiB tilbyr de i større grad fag som fokuserer på internasjonale relasjoner og konflikter.

Fagleg utbyte og språk

Gode engelskkunnskaper er å anbefale, spesielt skriftlig. Imidlertid er både lærere og medstudenter vant til at folk kommer fra ulike deler av verden.

Alle fagene jeg har tatt har hatt god standard gjennom hele semesteret. Mange av lærerne og professorene er flinke til å kommunisere og lære bort, og er lett å få tak i utenfor klasserommet. Interesser har selvfølgelig mye å si for om man liker et fag, men generelt sett har innholdet i fagene gitt inntrykk av å være godt gjennomtenkt og relevant.

Universitetsområdet og byen

Colchester campus ligger et lite stykke utenfor de nærliggende by/bygdene, og man er derfor noe avskåret fra omverdenen. Det meste av bygningene er noe slitt, siden universitetet ble bygget på sekstitallet. Til gjengjeld er universitetsområdet omringet av vakkert park- og jordbrukslandskap, med det gamle herskapshuset Wivenhoe House som nærmeste nabo. Sentrum av campus tilbyr det meste man kan trenge i hverdagen: matbutikk, treningssenter, cafeer, bank, kino og nattklubb. Uansett om man er på vei til forelesning, middag eller biblioteket tar det ikke mer enn fem minutter å gå. En halvtimes gange fra universitetet finnes også et stort supermarked.

I Colchester finnes alt som ikke er på campus, og med et større utvalg. Det er lite, men veldig sjarmerende, og kan skilte med å være den eldste registrerte byen i England. Byen har røtter fra romerriket, og ruinene av et romersk tempel ligger under Colchester Castle, som er verdt et besøk for alle som liker historie.

Bustad

Jeg valgte den billigste bomuligheten på campus: South Towers. Dette er to av de seks høyblokkene på campus, hvor hver etasje er en "leilighet" med 16 soverom. Ett stort kjøkken, to dusjer og fire toaletter delt mellom 16 personer. Bygningen er gammel og slitt, og til tross for at fellesarealene blir vasket ukentlig av ansatte er det umulig å holde rent når så mange personer med ulik bakgrunn og livsstil lever sammen. Støynivået er også høyt. Etter kort tid har alt dette blitt bagateller, for man venner seg til mye, og det sosiale samholdet som formes når man lever på denne måten er desidert verdt det! Om du ikke har noe imot vinduer som lekker, mugg diverse steder, vegg-til-vegg tepper og oppvarming som plutselig slutter å virke, er South Towers stedet for deg!

PS: Prisforskjellen mellom North og South er på grunn av forskjellen på fasilitetenes standard og mengden folk man bor med.
PPS: Dusjsandaler og tøfler er essensielt, uansett hvor man bor. Alle soverom og korridorer har vegg-til-vegg tepper som er umulig å rengjøre...

Sosialt miljø

Engelskmenn har mye i likhet med nordmenn: bl.a. litt vanskelig å komme i kontakt med. Imidlertid er store deler av studentene her internasjonale, og folk er veldig imøtekommende. Det skjer alltid noe, og de ulike studentorganisasjonene er hyppige med å organisere temadager/festivaler og fester. Utenomfaglige forelesninger debatter finnes det derimot lite av.

2015

Høst 2015 - BA i medievitenskap

Høst 2015 - BA i medievitenskap

15.08.2015 - 31.12.2015

Førebuingar/praktiske tips

Universitetet har veldig mye informasjon å gi, og det kan komme i ganske rotete rekkefølger eller kategorier. Mitt tips er å kategorisere informasjonen med èn gang man får den, så unngår man å måtte rote gjennom fem måneder med mailer for å finne den man er ute etter. Jeg har brukt mapper i Google Disc for å sortere alt sammen, slik at jeg har umiddelbar tilgang til alt uansett hvor jeg er.

Undervisningsformer

Undervisningsformen har vært veldig lik den som brukes ved Universitetet i Bergen, med unntak av at forelesninger og klasser er på 1 time istedenfor 2. Det er fokus på diskusjon og belysning av temaer fra forelesningen i klassene/seminarene.

Når det kommer til eksamen, så har det ikke vært så lett å finne tilstrekkelig informasjon. Jeg har blant annet savnet tilgang til tidligere eksamensoppgaver og eksamensformat.

Vurdering av emnetilbodet

Det er et bredt emnetilbud, men dog litt vanskelig å forstå hvilke emner som passer til personlig utdannelsesnivå. Selve emnene er svært interessante og dagsaktuelle, noe som har gjort at jeg har fått et stort utbytte av dem. Det skal likevel sies at de har vært svært krevende; det må beregnes lesing av mellom 70-80 sider per fag hver uke. For å nå 30 studiepoeng må det tas 4 fag, så det blir rundt 320 sider å lese i uken. I tillegg kreves det at man skriver et essay på 2500 ord i hvert fag (10 000 ord til sammen). Det ene faget hadde ukelig assignments på 800 ord, og i tillegg må flere presentasjoner gjennomføres som hver krever en presentation write-up på 800 ord. Med andre skal mye dekkes på kun noen få uker.

Fagleg utbyte og språk

Som nevnt har det faglige utbyttet vært stort. Selv om semesteret er intenst, sitter jeg likevel igjen med mye ny kunnskap som jeg har stor tro på at kommer til å bli nyttig for meg i fremtiden. Universitetet tilbød alle utvekslingsstudenter gratis engelskkurs; "Academic Writing" og "Speaking Skills". Dette var et godt tilbud som jeg dro nytte av. Klassene er godt blandet slik at det blir vanskelig å finne klassekamerater fra eget land. Med andre var man nødt til å øve på engelsken sin til enhver tid, og jeg sitter igjen med et mye større ordforråd og språkforståelse på grunn av dette. Det myldrende sosiale livet gjorde også at jeg fikk mange sjanser til å forbedre engelsken min.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet, eller campus, har fått en helt ny betydning for meg etter min studietid her. Universitetsområdet er totalt adskilt fra byen Colchester, og tilbyr alt; kafèer, restauranter, dagligvarebutikker, legesenter, utesteder, postkontor, bibliotek, studentsenter, studentboliger og forskjellige matmarkeder. Området ligger idyllisk på grønne sletter med egen "Lakeside" der det er mulig å trene eller mate fugler. Campus er noe av det jeg har blitt mest positivt overrasket over. Det tar ca 10 minutter med buss inn til den gamle byen Colchester. Colchester er den eldste byen i Storbritannia, og har mange fine severdigheter som for eksempel Colchester Castle og Colchester Zoo. Her finner man det man trenger av butikker og restauranter.

Bustad

Tidlig i søknadsprosessen ble jeg gjort oppmerksom på at universitetet tilbyr mange forskjellige typer studentboliger til alt fra rimelige til stramme priser. Jeg valgte et rom i kollektiv i universitetets kjente Towers. Her bodde jeg i 11 etasje med 9 jenter som alle kom fra forskjellige steder i verden. For 3 måneder betalte jeg 1000 pund, noe som absolutt ikke var galt. Hver uke hadde vi vaskedamer som rengjorde kjøkken, bad og gang. Alt i alt har jeg vært fornøyd med bosituasjonen, selv om standarden ikke var spesielt bra.

Sosialt miljø

Det er stort fokus på at studenter skal ha det gøy og trives. Hver studentbolig har en egen RA (Resident Assistance) som tilbyr aktivitetsdager, og utvekslingskontoret inviterer flere ganger månedlig til sosiale sammenkomster eller utflukter. Societies og Sports er to store nøkkelord i det sosiale miljøet her. Her fins det Societies for alt; skandinavisk society, travel society, math society, Harry Potter society, wine & cheese society, beer society... Uansett hva man måtte være opptatt av, finner man sin tilhørighet. Det er også mange sportstilbud her. Personlig spilte jeg for tennislaget, og det var mulig å melde seg på over 30 ulike sportslag.

Vår 2015 - BA journalistikk

Vår 2015 - BA journalistikk

01.01.2015 - 30.06.2015

Førebuingar/praktiske tips

Det aller viktigste å ordne så tidlig som mulig er bosted. De aller fleste som kommer på Erasmus-avtaler og kun skal være der i seks måneder blir i utgangspunktet ikke tilbudt campus accomodation. Men om tar kontakt med accomodation office og setter seg opp på venteliste er det svært gode muligheter for at man likevel vil kunne få det.

Undervisningsformer

Forelesning og seminar er de to vanligste undervisningsformene. I utgangspunktet ganske likt som på UiB. Noen fag har også en del praktiske øvelser.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet er veldig bra. Masse å velge mellom fra mange forskjellige områder. Vær obs på at du som utvekslingsstudent kun kan ta fag som undervises på Colchester Campus (hovedcampusen).

Fagleg utbyte og språk

Jeg valgte å ta fag i forskjellige studieretninger, som egentlig ikke hadde noe med min opprinnelige bachelor å gjøre. Jeg tok fagene 'Health and Lifestyle', 'Sport, Exercise and the Self' (begge disse er Sport Science-fag), 'Conflict Analysis' (Government) og 'Introduction to Contemporary Latin America'.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er veldig flott. Campus er innholdsrik, men samtidig kompakt. Der finner man flere restauranter, barer, butikker, postkontor, frisør etc. Det bygges stadig vekk nye, flotte bygninger på campus, så det er stort sett gode fasiliteter overalt. I tillegg er det mange koselige parker og svært gode idrettsfasiliteter (fotballbaner, volleyball, treningssenter, basket, tennis og mye mer). Byen Colchester er egentlig ikke så altfor mye å skryte over. Store deler av sentrum er nokså sliten og har behov for fornyelse. Men det finnes flotte steder der også, som f. eks. Castle Park. Byen har det meste man kan tenke seg av butikker og har i tillegg en del gode restauranter og barer. Men det aller beste med Colchester er at det er kort vei til mange andre steder, som f. eks. London. Det er også andre steder i Essex som er verdt å besøke. I tillegg er det kort vei til både Ipswich og Norwich som er verdt et besøk.

Bustad

Ettersom jeg i utgangspunktet ikke fikk tilbud om campus accomodation leide jeg leilighet privat via eiendomsmegler. Flott leilighet med god standard, men veldig dyr. I tillegg var det mye trøbbel med meglerbyrået, noe som utrolig mange studenter i Colchester sliter med. Nesten alle eiendomsmegleren sliter med et dårlig navn og rykte, noe som er helt velfortjent. Så jeg anbefaler egentlig å bo på campus, selv om det nødvendigvis ikke er så veldig mye billigere. Hvis man er to eller tre stykker som vil leie leilighet sammen kan man spare veldig mye penger på dette, men når man skal på utveksling er det ikke så ofte man kjenner andre som skal der, så det kan bli litt problematisk.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet på universitet er etter min mening bra. I motsetning til på UiB hvor alt er spredt utover byen, er alt på samme sted her. Man treffer folk fra mange forskjellige fagretninger, ikke bare sin egen. Ettersom det er gode fasiliteter for idrett på campus er det en god mulighet til å bli kjent med andre studenter også. Det er også veldig mange sosiale arrangementer på campus omtrent hele tiden.

Grøn campus
Foto/ill.:
© University of Essex

Informasjon