Hjem
Studentsider
erasmus+

University of Lower Silesia og Institutt for informasjons- og medievitenskap (ERASMUS+)

  • LandPolen
  • ByWroclaw
  • Studieplassar2
  • AvtaletypeErasmus+
  • Lengde på opphald1-2 semester

Hovedinnhold

Om avtalen

Studieavgift

Erasmus-studentar betaler ikkje studieavgift ved vertsuniversitetet, men skal registrere seg og betale semesteravgift ved UiB for heile den tida dei er ute.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

University of Lower Silesia (ULS) er eit ungt, privat universitet med 8000 studentar, som ligg i den polske byen Wroclaw ULS. Det er inndelt i tre fakultet, og tilbyr studium innan utdanningsvitskap, samfunnsvitskap, medievitskap og tekniske fag. Universitetet har òg ei avdeling i byen Klodzko.

Wroclaw er den fjerde største byen i Polen med rundt 600 000 innbyggarar, og ligg sørvest i landet, i Schlesien. Om lag kvar sjette innbyggar er student. Han blei nesten utsletta under andre verdskrigen, men er no bygd opp att. Dei fleste bygningane er i barokk eller gotisk stil, men byen har òg modernistiske bygg, for eksempel Hundreårshallen, som er oppført på UNESCO si verdsarvliste. Byen har fleire øyer og meir enn to hundre bruer.

Bustad

Universitetet har ikkje eigne studentbustader, men hjelper utvekslingsstudentar med å finne bustad på hostell i Wroclaw. Universitetet formidlar òg kontakt med utleigefirma til dei som ønsker å bu i leilegheit.

Semesterinndeling

September - februar og februar - oktober.

Flott bygning
Foto/ill.:
© University of Lower Silesia

Informasjon