Hjem
Utdanning
bilateral

Seoul National University og Universitetet i Bergen (BILATERAL)

  • LandSør-Korea
  • BySeoul
  • AvtaletypeBilateral
  • Lengde på opphald1-2 semester

Om avtalen

Kven kan søke

Denne avtalen er i utgangspunktet open for alle UiB-studentar. SNU har krav om karakteren C eller betre i snitt for å gi opptak.

Når i studiet kan eg reise

Ta kontakt med studierettleiaren ved instituttet/ fakultetet du studerer ved for informasjon om dette.

Språk

Undervisningsspråket er koreansk på dei fleste studieprogramma, men alle fakultet tilbyr òg nokre emne på engelsk.

Kva emne kan eg ta

Utvekslingsavtalen omfattar dei fleste fagfelt, men med nokre restriksjonar. Ein kan blant anna ikkje studere medisin og odontologi ved SNU. Ta kontakt med studierettleiaren for studieprogrammet du går på for meir informasjon om dette.

Studieavgift

UiB har ein utvekslingsavtale med SNU som inneber at vi kan få inntil to friplassar kvart år.

I uttaket med frist 1. september 2019 har vi 1 friplass.

Om lærestaden

Om lærestaden og byen

Seoul National University blei grunnlagt i 1946 som det fyrste nasjonale universitet i Korea. Universitetet består av 16 fakultet og har i dag om lag 30 000 studentar. Universitetet har to campusar: hovudcampusen Gwanak og medisin-campusen Jongno.

Seoul er hovudstaden i Sør-Korea. Byen ligg ved Hanelva og har rundt 10 millionar innbyggarar. Den er rekna som ein av verdas ti viktigaste finanshovudsete, og nokre av verdas største industriselskap, som for eksempel Samsung, LG og Hyundai-Kia, har sine hovudkontor her.

Bustad

Universitetet har studentbustadar det går an å søke på, men desse er avgrensa i talet. Det er mogeleg å finne bustad på den private marknaden om ein er ute i litt god tid.

Semesterinndeling

September - desember og mars - juni.

Studentrapportar

2018

Tormod Aase - Utvekslingsrapport Seoul National University

Tormod Aase - Utvekslingsrapport Seoul National University

15.08.2017 - 15.06.2018

Førebuingar/praktiske tips

Det første du bør tenke på når du ankommer Korea, er å skaffe deg et T-Money kort. Dette blir brukt til offentlig transport. T-Money kort kan du få kjøpt i de fleste nærbutikker (CU, GS25, eller 7-Eleven). Du kan fylle mer penger på kortet i nærbutikkene, og på maskiner i undergrunnsbanene.

Vær obs på at det ikke nødvendigvis fungerer å ta ut penger fra minibankene hvis du bruker ditt norske bankkort. For min del fungerte minibankene eid av Shinhan Bank og NH Bank. De fleste kortmaskinene i butikker og restauranter aksepterte det norske kortet mitt, men ikke alltid. Det er lurt å ha med seg kontanter i tilfelle det oppstår problemer.


Universitetet gir deg informasjon og hjelp når det gjelder Koreansk Bankkort og Alien Registration Card. På campus kan du også kjøpe SIM-kort til mobilen din.

Det kan også være lurt å studere litt av språket før du drar på utveksling. Bare det å lære seg alfabetet kan være til hjelp, siden Sør-Korea bruker en del engelske låneord. Hvis du vil ha en massasje for eksempel, så kan du lete etter skilt hvor det står "마사지" (Masaji).

Undervisningsformer

Undervisningen foregår som oftest i auditorium. Veldig likt som på Universitetet i Bergen. Et vanlig fag som gir tre koreanske studiepoeng, har undervisning to ganger i uken. Undervisningen varer ca 1 time og 20 minutter.

Vurdering av emnetilbodet

Ved The Department of Computer Science and Engineering har de mange emner som blir undervist på engelsk. For min del var ikke fagene nødvendigvis relevante, og jeg valgte en del fag som var for vanskelige for meg. Når du velger fag, så må du være rask. Fagene fyller seg opp fort, og det er førstemann til mølla.

Fagleg utbyte og språk

Valg av fag kan være vanskelig, siden beskrivelsene av fagene kan være forvirrende. Jeg valgte noen fag som var spennende, og noen fag som ikke var like spennende.

Det kan være nyttig å lære seg litt koreansk, siden folk i Korea ikke nødvendigvis snakker engelsk. Den yngre generasjonen er bedre på å snakke engelsk, men nivået varierer. Hvis du vil lære deg koreansk, så tilbyr universitetet språkkurs.

Universitetsområdet og byen

Selv om Seoul er en av de mest tettbebygde byene i verden, så er universitetsområdet relativt stille, med mye natur.


De mest attraktive plassene å besøke i Seoul, er Hongdae og Itaewon. Hongdae er en plass hvor yngre koreanere drar til, mens Itaewon er en plass med mange utlendinger.

Bustad

Jeg bodde på campus og delte rom med en koreaner, pluss at jeg delte dorm med fire andre koreanere. Hybelen var av høy kvalitet, og veldig billig.

Sosialt miljø

SNU Buddy er en Fadderordning på universitet, der koreanske "buddies" blir delt inn i grupper med utvekslingsstudenter. Det blir arrangert mange forskjellige aktiviteter som dere gjør gjennom hele semesteret. Dette er den letteste måten å finne nye venner fra hele verden.

2017

Vår 2017 BAMN Geovitenskap

Vår 2017 BAMN Geovitenskap

01.03.2017 - 20.06.2017

Førebuingar/praktiske tips

- Det er mye papirer og arbeid som skal gjøres med søknad både for å komme inn på skolen, og for å få visum (som trengs ved opphold lenger en 90 dager), så start tidlig.
- Les deg opp om kulturen, og ler deg gjerne noen enkel fraser. Det er tonnevis av youtube videoer om Koreansk kultur, utvekslingsliv etc.
- Skriftspråket "Hangeul" er et av de enkleste skriftspråkene å lære i verden, og bør ikke ta mer en en uke å lære. Å ikke være analfabet i et annet land hjelper masse med skilting, læring av ord etc.
- Subwaysystemet i Seoul er billig og meget enkelt å orientere seg i om man bruker app. Av alle appene jeg prøvde ut så er "KakaoMetro"den mest effektive.
- Google maps funker dårlig I hele Seoul området, så Naver maps eller Kakao map brukes mest.
- Kakao talk brukes av alle (og da mener jeg alle) fremfor messenger osv, så lag en bruker.

Undervisningsformer

Undervisningen er en blanding av normale forelesninger og obligatorisk arbeid.

Vurdering av emnetilbodet

Emnetilbudet er noe tynt, ettersom mesteparten av fagene er på Koreansk, spesielt innen naturvitenskap. Fagene velges alle og i første man til mølla prinsipp, men om man ikke skulle komme inn på ønsket fag, så er det mulig å gjøre endringer på dette i løpet av første uken av skolestart.

Fagleg utbyte og språk

Vanskelig å finne relevante fag på engelsk innen retning geologi, men var en del fag spesielt innen økonomi og ingeniør retninger.

Universitetsområdet og byen

Seoul, sammen med naboprovinsene Incheon og Gyeonggi, utgjør verdens nest mest befolkede urbane område. Byen er fylt med konstante overraskelser og rare opplevelser. Museer, arkader, karaokerom, kafeer på hvert gatehjørne, koreanske badehus, små barer, lokale markeder - you name it, they have it. Seoul er en by som aldri sover, med et stort fokus på natteliv og mat om hverandre., og en fantastisk by å bo i.

Bustad

Man kan søke plass på dorm rom, men som bachelor student er dorm rommene meget små og deles med en annen student. Mater dorm rommene er noe større. Om man ikke ønsker å bo på dorm rommene er det masse andre alternativer, og skolen hjelper til og med med å finne alternativ bolig.

Sosialt miljø

Det sosiale miljøet ved universitetet er fantastisk. Man melder seg inn i SNU buddy, som er et buddy program der man er en gruppe lokale og utvekslingsstudenter som går sammen til forskjellige aktiviteter hver uke. Til de som tenker å dra dit er dette et must!

2016

Haust 2015/vår 2016 - BA i allmenn litteraturvitskap

Haust 2015/vår 2016 - BA i allmenn litteraturvitskap

01.09.2015 - 31.08.2016

Førebuingar/praktiske tips

Når man ankommer flyplassen i Seoul er det lurt å kjøpe seg et kollektivtransportkort med en gang. De blir kalt T-Money card, og er lette å skaffe seg. Med kortet kan du betale for t-banen, buss, og til og med taxi.
Det kan være greit å laste ned forskjellige apps på mobilen. Kakao Talk er den mest brukte chatteappen, og er nærmest obligatorisk å bruke når man er i Sør Korea. Man må også dra til immigrasjonskontoret som er ved Omokgyo station. Der må man vise forskjellige dokumenter, og senere bli utdelt en Alien Registration Card. Dette får man mer informasjon om ved semesterstart.

Undervisningsformer

Undervisningen kan være variert avhengig av hva slags emner man velger. De fleste timene har vært som vanlige skoletimer, som for meg minnes litt om skoletimene fra videregående. Dette er jo litt annerledes enn hva man er vandt med i UiB kanskje, men man blir fort vandt til det. Det blir gjort opprop ved hver time der hvis man er borte fra timen tre ganger får man ikke godkjent emnet. Emnene varer mellom 75 minutter til 3 timer. Presentasjoner, hjemmeoppgaver, essay, gruppeoppgaver osv. er vanlige oppgaver man får gjennom semesteret.

Vurdering av emnetilbodet

Seoul National University har et stort emnetilbud, men mye av det er ikke tilgjengelig på engelsk. Det kan hende man ender opp med å ta emner man egentlig ikke er så interesserte i bare for å fylle opp poengene. Det er lurt å gå inn på nettsiden man velger emner og se etter interresante emner på forhånd. Ha en plan klar for hvilke emner du vil ta. Klassene fylles raskt opp på den dagen man kan registrere seg, og man vil helt klart ha nytte av planleggingen.

Fagleg utbyte og språk

Er man interessert i å lære seg koreansk tilbyr universitetet koreanske språkemner for alle nivåer. Disse blir undervist som vanlige klassetimer, og gir studiepoeng. I tillegg har universitetet en språkskole (SNU Language Education Institute) ved område der man kan ta et koreansk kurs.
Engelsk er språket man benytter seg mest under utvekslingen. Mange av studentene kan engelsk nogenlunde godt, men koreanere generelt er ikke flytende. Det kan være lurt å lære seg litt koreansk skrift og uttrykk før man drar.

Mange av fagene har vært variert og spennende, mens noe har vært litt skuffende.

Universitetsområdet og byen

Universitetsområdet er veldig stort, og ting kan være litt forvirrende ved starten. Å ha et kart av universitetet er ikke så dumt. Jeg lastet ned et fra google, og hadde det tilgjengelig på mobilen. På universitetsområde kan man finne forskjellige butikker, kafeer, restauranter, bokhandel, apotek, frisør, osv.

Seoul er i seg selv en storby som er åpen døgnet rundt, og det er vanskelig å kjede seg. Selv om undergrunnen og alle skilt viser til steder på engelsk, er det absolutt en fordel å lære seg å lese koreansk.

Bustad

De fleste utvekslingstudenter bor på internatet som er rett ved universitetsområdet. De er delt etter kjønn, og man har alltid en romkamerat. Internatet er den billigste alternativet ettersom det koster rundt 3000 - 4000 kr per semester å bo. Det er fullt mulig å leie et sted selv. Seoul National University Station, Nakseongdae, og Nokdu er de mest populære stedene å bo for studenter.

Sosialt miljø

Det jeg vil anbefale mest av alt er å bli med på fadderordningen, SNU Buddy. Der blir man tilegnet en gruppe bestående av koreanske studenter og utvekslingstudenter fra andre land. De arrangerer ulike begivenheter, og kan hjelpe deg med ALT. Man vil, uten tvil, møte og bli kjent med utrolige mennesker som ender opp som gode venner.

Informasjon