Hjem
Click

Institutt for biomedisin

Biomedisinsk forskning utvikler biologiske konsepter og metoder, bidrar til å oppklare sykdomsmekanismer og er sentralt i utviklingen av ny diagnostikk og terapi.

Ved Institutt for biomedisin lærer vi opp studenter og forskere i tema som:

  • nevrovitenskap
  • fysiologi
  • proteinbiologi
  • kreft
  • nanoteknologi
  • tannutvikling
  • nevropsykiatriske lidelser
  • cellebiologi

 

 

         Master         PhD        Forskningsgrupper       Kjernefasiliteter     BBB-seminar      Interne sider

 

Nyhet

Bedre utdanning med ferdighetssenter

Det nye ferdighetssenteret som ble åpnet i bygg for Biologiske basalfag vil gi studentene enda bedre muligheter til å øve på kliniske ferdigheter.

Studentintervju

Forsker på hva som gjør at vi husker

Sverre Grødem visste allerede fra han var ferdig på videregående, og skulle stake ut kursen for fremtiden, at han ønsker seg en karriere innen forskning.

Innovasjon

Biokjemi ble suksessbedrift

Historien om selskapet BerGenBio er historien om en forsker som etter 10 år i USA vet hva som må til for å gjøre forskning om til medisin. Det er også historien om hvordan en baker en kake.

Forskning

Vitaminmangel hos ADHD-pasienter

Kan det vi spiser påvirke risikoen for å få ADHD? En ny studie viser at personer med ADHD har lavere nivå av enkelte vitaminer.

Forskning

Mennesker som lider av kronisk utmattelse har defekt i stoffskiftet

En ny studie tyder på at energimangel og økt melkesyreproduksjon hos ME-pasienter kan skyldes hemming av enzymet pyruvat dehydrogenase. Prosjektet ledes av professor Karl Johan Tronstad ved Institutt for biomedisin sammen med overlege og forsker ved Klinisk institutt 2, Øystein Fluge, og...

Bergen biomedisinske forskerskole

Målsettingen til forskerskolen er å tilrettelegge for en PhD utdannelse av høy kvalitet ved å tilby emner, seminarer og kurs som er relevante og av interesse for kandidatene.


Tilbud til besøkende

Instituttet tar gjerne mot besøk av skoleklasser fra videregående skoler, studenter og andre som kan ha interesse for vår virksomhet.

 

Kjernefasiliteter:
MIC og PROBE er tilgjengelige for UoH-brukere fra hele Norge.