Hjem

Matematisk institutt

Dypest sett kan matematikken sies å dreie seg om studiet av abstrakte strukturer. Dette kan høres veldig teoretisk ut, men det er et fascinerende faktum at disse strukturene også finner anvendelse i et utrolig mangfold av praktiske problemstillinger. Matematikk spiller en stadig større rolle i naturvitenskap og teknologi, og i samfunnet som helhet. Høy kompetanse innen matematiske fag er derfor viktigere enn noensinne for å lykkes på arbeidsmarkedet.

Matematisk institutt gir utdanning i matematiske fag på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. Vi er også en viktig aktør innen lærerutdanning. Vi forsker innen innen et bredt spektrum av matematikken—fra grunnleggende teori til anvendt modellering og beregninger. Informasjon om våre utdanningstilbud og forskningsgrupper finnes i undermenyene. 

Studietilbud ved Matematisk institutt

 

Ønsker du mer informasjon om studieprogrammene våre, kontakt studieveileder

Studenter med utdannelse fra Matematisk institutt er ettertraktet i arbeidslivet.

Videreutdanning for lærere

Blir eksperter på GeoGebra

- Videreutdanningen i GeoGebra er veldig nyttig, og alle oppgavene vi får her på kurset kan jeg bruke direkte i egen undervisning, sier matematikklærer Emil Thune. Han får dekket studiekostnader gjennom Utdanningsdirektoratets videreutdanningsordning Kompetanse for kvalitet.

Grunnforskning

Forskergruppe får prestisjeopphold

Professorene Bjørn Ian Dundas og Marc Bezem skal tenke fritt i ett år ved Senter for grunnforskning ved Det Norske Videnskaps-Akademi i Oslo.

Emne for videregåendeelever

Matematikksirkelen: Et universitetskurs for elever i videregående skole

Matematisk institutt vil gjenta suksessen med å tilby et kurs på universitetsnivå for videregående elever skoleåret 2017/2018. Kurset ble første gang forelest skoleåret 2016/2017. Gjennom forelesninger og nettundervisning vil professor Hans Munthe-Kaas gi de mest interesserte VGS-elevene gleden av å...

FREMTIDENS FORSKERE

Med matematikk som misjon

­ – Når jeg hører noen sier de ikke forstår matematikk, er det som om de sier at de ikke kan lese. Forsker Sofia Tirabassi brenner for matematikk.

Nyhetsbrev fra Matematisk institutt

Vårt nyhetsbrev MAT-Nytt utkommer jevnlig. Her finnes nyheter, seminarer, ledige stillinger, arrangementer og annen interessant informasjon om hva som skjer på instituttet og i forskningsverdenen generelt.

For å lese den nyeste utgaven av MAT-Nytt eller bla gjennom arkivet klikk her

Ønsker du å abonnere på nyhetsbrevet? Send en mail til oss og vi setter deg på mailinglisten.

ENT3R UiB - Realfagstrening for videregående elever

På ENT3R får elever realfagstrening i matematikk, fysikk og kjemi fra engasjerte realfagsstudenter. ENT3R er ikke en eksklusiv klubb for genier i matematikk. Alle er velkommen, uansett faglig nivå. Mentorene kan hjelpe til med lekser, motivasjonen, inspirasjon, gi faglige utfordringer og informere om studievalg. ENT3R UiB er realfagstrening for elever i videregående skole.

Hva er ENT3R realfagstrening?

Gjennom ENT3R får eleven møte studenter som kan lære bort realfag på en annerledes måte enn vanlig undervisning. ENT3R-timene starter ofte med litt inspirasjon - oppgaver, konkurranser eller forsøk, og etterpå får elevene hjelp til lekser, eller nye oppgaver å bryne seg på. ENT3R-studentene forteller om sin studiehverdag slik at elevene blir kjent med studiested og studietilbud. Meld deg på ENT3R UiB her!