Hjem
Click

Matematisk institutt

Dypest sett kan matematikken sies å dreie seg om studiet av abstrakte strukturer. Dette kan høres veldig teoretisk ut, men det er et fascinerende faktum at de abstrakte strukturene som studeres i matematikk også finner anvendelse i et utrolig mangfold av praktiske problemstillinger. Matematiske fag spiller en stadig mer prominent rolle i naturvitenskap og teknologi, og i samfunnet som helhet. Høy kompetanse innen matematiske fag er derfor viktigere enn noensinne for å lykkes på arbeidsmarkedet.

Matematisk institutt gir utdanning i matematiske fag på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. Vi er også en viktig aktør innen lærerutdanning. Våre ansatte forsker innen både teoretiske og anvendte deler av faget. Mer informasjon om våre utdanningstilbud og forskningsgrupper finnes i undermenyene. 

Studietilbud ved Matematisk institutt

 

Ønsker du mer informasjon om studieprogrammene våre, kontakt studieveileder

Studenter med utdannelse fra Matematisk institutt er ettertraktet i arbeidslivet.

Ph.d.-intervjuet

Problem er til for å løysast

Håkon Otneim bestemte seg for å ta doktorgrad for å stille kunnskapstørsten. Hans metode kan løyse problemstillingar innan dei fleste fagfelt.

Grunnforskning

Forskergruppe får prestisjeopphold

Professorene Bjørn Ian Dundas og Marc Bezem skal tenke fritt i ett år ved Senter for grunnforskning ved Det Norske Videnskaps-Akademi i Oslo.

Emne for videregåendeelever

Matematikksirkelen: Et universitetskurs for elever i videregående skole

Matematisk institutt er stolt av å tilby for første gang skoleåret 2016/2017 et kurs på universitetsnivå for videregående elever. Gjennom forelesninger og nettundervisning vil professor Hans Munthe-Kaas gi de mest interesserte VGS-elevene gleden av å utforske matematikk i forskningsfronten.

FREMTIDENS FORSKERE

Med matematikk som misjon

­ – Når jeg hører noen sier de ikke forstår matematikk, er det som om de sier at de ikke kan lese. Forsker Sofia Tirabassi brenner for matematikk.

Magne Espedal-forelesningen 2016

The queen of grand challenges

- Modern numerics has many facets, says Barbara Wohlmuth. She is the second to be appointed as Magne S. Espedal Professor.

Nyhetsbrev fra Matematisk institutt

En gang i måneden kommer nyhetsbrevet MAT-Nytt ut fra Matematisk institutt. Her finnes nyheter, seminarer, ledige stillinger, arrangementer og annen interessant informasjon om hva som skjer på instituttet og i forskningsverden generelt.

For å lese den nyeste utgaven av MAT-Nytt eller bla gjennom arkivet klikk her

Ønsker du å abonnere på nyhetsbrevet? Send en mail til oss og vi skal sette deg på listen. Det er selvfølgelig gratis.

ENT3R UiB - Realfagstrening for videregående elever

På ENT3R får elever realfagstrening i matematikk, fysikk og kjemi fra engasjerte realfagsstudenter. ENT3R er ikke en eksklusiv klubb for genier i matematikk. Alle er velkommen, uansett faglig nivå. Mentorene kan hjelpe til med lekser, motivasjonen, inspirasjon, gi faglige utfordringer og informere om studievalg. ENT3R UiB er realfagstrening for elever i videregående skole.

Hva er ENT3R realfagstrening?

Gjennom ENT3R får eleven møte studenter som kan lære bort realfag på en annerledes måte enn vanlig undervisning. ENT3R-timene starter ofte med litt inspirasjon - oppgaver, konkurranser eller forsøk, og etterpå får elevene hjelp til lekser, eller nye oppgaver å bryne seg på. ENT3R-studentene forteller om sin studiehverdag slik at elevene blir kjent med studiested og studietilbud. Meld deg på ENT3R UiB her!