Hjem
Click

Matematisk institutt

Forskningsgrupper

Algebra                                 

Algebraisk geometri

Analyse og PDE                      

Beregningsmatematikk

Bildebehandling                       

Fluidmekanikk

Matematikkdidaktikk               

Porøse medier

Statistikk                                

Topologi

Studietilbud ved Matematisk institutt

 

Ønsker du mer informasjon om studieprogrammene våre kontakt studieveileder

Studenter med utdannelse fra Matematisk institutt er ettertraktet i arbeidslivet.

MATEMATISK FORSKNING

Kartlegger matematikkens landskap

Matematikk er som å klatre opp på en fjelltopp og oppdage nye landskap, ifølge professor Hans Munthe-Kaas. Han er i finalerunden på en ERC Advanced Grant-søknad for å utvide det matematiske kartet.

Toppforsk

25 millioner til prosjekt for energilagring

Det ble 25. januar kunngjort at prosjektet Thermo-Mechanical Subsurface Energy Storage (TheMSES), ledet av Jan Martin Nordbotten, får tildelt 25 millioner i Toppforsmidler. Men, hva går egentlig dette prosjektetet om energilagring ut på?

ENERGI

Bergensforskere vil danne senter for geotermisk energi

Kunnskap og teknologi fra oljealderen kan brukes på nye områder. Forskere i Bergen inviterer næringslivet med i et nasjonalt forskningssenter for miljøvennlig energi.

NÆRINGS-PH.D.

Sikrer flere forskere til næringslivet

Ved å tilby nærings-doktorgrader knytter Universitetet i Bergen og næringslivet tettere kontakt. Hittil har 21 personer blitt tatt opp som doktorgradsstudenter ved UiB gjennom programmet.

Lærerutdanning

UiB starter opp PPU deltid i matematikk og naturfag

Interessert i å bli realfagslærer? Har du en fagutdanning, men ønsker å omskolere deg? Eller underviser du allerede i skolen, men mangler formell pedagogisk kompetanse?

Nyhetsbrev fra Matematisk institutt

En gang i måneden kommer nyhetsbrevet MAT-Nytt ut fra Matematisk institutt. Her finnes nyheter, seminarer, ledige stillinger, arrangementer og annen interessant informasjon om hva som skjer på instituttet og i forskningsverden generelt.

For å lese den nyeste utgaven av MAT-Nytt eller bla gjennom arkivet klikk her

Ønsker du å abonnere på nyhetsbrevet? Send en mail til oss og vi skal sette deg på listen. Det er selvfølgelig gratis.

ENT3R UiB - Realfagstrening for videregåenede elever

På ENT3R får elever realfagstrening i matematikk, fysikk og kjemi fra engasjerte realfagsstudenter. ENT3R er ikke en eksklusiv klubb for genier i matematikk. Alle er velkommen, uansett faglig nivå. Mentorene kan hjelpe til med lekser, motivasjonen, inspirasjon, gi faglige utfordringer og informere om studievalg. ENT3R finnes ved flere universiteter og høyskoler rundt om kring i landet, og det finnes tilbud for elever både i ungdomsskole og videregående skole. ENT3R UiB er realfagstrening for elever i videregående skole.

Hva er ENT3R realfagstrening?

Gjennom ENT3R får eleven møte studenter som kan lære bort realfag på en annerledes måte enn vanlig undervisning. ENT3R-timene starter ofte med litt inspirasjon - oppgaver, konkurranser eller forsøk, og etterpå får elevene hjelp til lekser, eller nye oppgaver å bryne seg på. ENT3R-studentene forteller om sin studiehverdag slik at elevene blir kjent med studiested og studietilbud.

Meld deg på ENT3R UiB her!