Hjem
Click

Matematisk institutt

Dypest sett kan matematikken sies å dreie seg om studiet av abstrakte strukturer. Dette kan høres veldig teoretisk ut, men det er et fascinerende faktum at de abstrakte strukturene som studeres i teoretisk matematikk også finner anvendelse i et utrolig mangfold av praktiske problemstillinger. Matematiske fag spiller en stadig mer prominent rolle i naturvitenskap og teknologi, og i samfunnet som helhet. Høy kompetanse innen matematiske fag er derfor viktigere enn noensinne for å lykkes på arbeidsmarkedet.

Matematisk institutt gir utdanning i matematiske fag på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. Vi er også en viktig aktør innen lærerutdanning. Våre ansatte forsker innen både teoretiske og anvendte deler av faget. Mer informasjon om våre utdanningstilbud og forskningsgrupper finnes i undermenyene. 

Studietilbud ved Matematisk institutt

 

Ønsker du mer informasjon om studieprogrammene våre, kontakt studieveileder

Studenter med utdannelse fra Matematisk institutt er ettertraktet i arbeidslivet.

Emne for videregåendeelever

Matematikksirkelen: Et universitetskurs for elever i videregående skole

Matematisk institutt er stolt av å tilby for første gang skoleåret 2016/2017 et kurs på universitetsnivå for videregående elever. Gjennom forelesninger og nettundervisning vil professor Hans Munthe-Kaas gi de mest interesserte VGS-elevene gleden av å utforske matematikk i forskningsfronten.

Toppforsk

25 millioner til prosjekt for energilagring

Det ble 25. januar kunngjort at prosjektet Thermo-Mechanical Subsurface Energy Storage (TheMSES), ledet av Jan Martin Nordbotten, får tildelt 25 millioner i Toppforsmidler. Men, hva går egentlig dette prosjektetet om energilagring ut på?

NÆRINGS-PH.D.

Sikrer flere forskere til næringslivet

Ved å tilby nærings-doktorgrader knytter Universitetet i Bergen og næringslivet tettere kontakt. Hittil har 21 personer blitt tatt opp som doktorgradsstudenter ved UiB gjennom programmet.

Nyhet

Sir Andrew J. Wiles tildelt Abelprisen 2016 for beviset til “Fermats siste teorem”

Abelprisen for 2016 ble tildelt av kronprins Håkon til Sir Andrew Wiles under en seremoni i Universistets Aula i Oslo den 24. mai 2016. I en september morgen i 1994, lyktes Wiles endelig i å bevise “Fermats siste teorem” , et problem som hadde stått åpent i mer enn 300 år.

Nyhetsbrev fra Matematisk institutt

En gang i måneden kommer nyhetsbrevet MAT-Nytt ut fra Matematisk institutt. Her finnes nyheter, seminarer, ledige stillinger, arrangementer og annen interessant informasjon om hva som skjer på instituttet og i forskningsverden generelt.

For å lese den nyeste utgaven av MAT-Nytt eller bla gjennom arkivet klikk her

Ønsker du å abonnere på nyhetsbrevet? Send en mail til oss og vi skal sette deg på listen. Det er selvfølgelig gratis.

ENT3R UiB - Realfagstrening for videregående elever

På ENT3R får elever realfagstrening i matematikk, fysikk og kjemi fra engasjerte realfagsstudenter. ENT3R er ikke en eksklusiv klubb for genier i matematikk. Alle er velkommen, uansett faglig nivå. Mentorene kan hjelpe til med lekser, motivasjonen, inspirasjon, gi faglige utfordringer og informere om studievalg. ENT3R finnes ved flere universiteter og høyskoler rundt om kring i landet, og det finnes tilbud for elever både i ungdomsskole og videregående skole. ENT3R UiB er realfagstrening for elever i videregående skole.

Hva er ENT3R realfagstrening?

Gjennom ENT3R får eleven møte studenter som kan lære bort realfag på en annerledes måte enn vanlig undervisning. ENT3R-timene starter ofte med litt inspirasjon - oppgaver, konkurranser eller forsøk, og etterpå får elevene hjelp til lekser, eller nye oppgaver å bryne seg på. ENT3R-studentene forteller om sin studiehverdag slik at elevene blir kjent med studiested og studietilbud.

Meld deg på ENT3R UiB her!