Hjem

UiB AI

Hovedinnhold

UIB AI logo

UiB AI er et initiativ for å koordinere og synliggjøre all forskning-, utdannings- og innovasjonsaktivitet innen kunstig intelligens ved Universitetet i Bergen, og legge til rette for samarbeid og kontakt mellom fakultetene og med partnere utenfor UiB. Initiativet ledes av en tverrfaglig styringsgruppe

Universitetet i Bergen er en av grunnleggerne av NORA - Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium

Kontakt oss: uibai@uib.no

Nye 2,5 studiepoengs-emner høsten 2023
Illustrasjon digitalisering

Lær om teknologiene bak ChatGPT og persontilpasset medisin

Alle studenter og ansatte ved UiB har tilbud om å ta enkeltemner i digital forståelse, kunnskap og kompetanse (DIGI). UiB startet satsningen høsten 2022, og nytt av året er emnene om språkteknologi og medisinsk data science.

Kronikk
VR

- Vær varsom med å mate KI-dyret

«Så lenge vi ikke vet mer om hvordan Big Tech-selskapene bruker informasjonen vi deler med dem, bør vi være svært varsomme med å mate kunstig intelligens-teknologien med potensielt sensitivt materiale», skriver eksperter fra Infomedia i Medier24.

UIB AI
Plakat med logoer for UiB AI og TMS

Stort løft for AI-forskning ved UiB

Trond Mohn stiftelse og Universitetet i Bergen lanserer tre prosjekter på til sammen 40 millioner kroner innen forskning for mer pålitelige systemer for kunstig intelligens.

Nyhet
Bilde av Vegard Slettvold.

Medisin-student setter diagnose med ChatGPT

Vegard Slettvoll er medisinstudent med interesse for det teknologiske. Han øver på pasientkontakt med ChatGPT og tror AI er framtiden for alle leger.

Nyhetsbrev
UiB AI

UiB AI Nyhetsbrev

Les vårt månedlige nyhetsbrev med AI-relaterte nyheter og arrangementer.

Ønsker du å bli oppdatert på AI-relaterte nyheter og arrangement, både ved UiB og utenfor? Skriv deg opp på epostlisten vår!