Hjem
Aktuelt
Statsbudsjettet 2023

Glad for reversering av Griegakademiet

I budsjettforliket ber regjeringspartiene og SV regjeringen om å legge til rette for at arbeidet med forprosjekt for nytt bygg til Griegakademiet i Bergen fortsetter.

Demonstrasjon for Griegakademiet
I oktober demonstrerte de for at planene for nybygg til Griegakademiet ble skrinlagt. F.v. leder av Studentparlamentet, Aksel Haukom, Andrea Nesvik Voss, KMD-dekan Frode Thorsen, UiB-rektor Margareth Hagen, Oscar Dos Santos Kvalsvik og Kaja Ingdal Hovdenak.
Foto/ill.:
Ole Marius Kvamme, UiB

Hovedinnhold

– Det blir nybygg for Griegakademiet. Det har Stortinget sørget for! I kveld er jeg glad på vegne av kommende studenter og ansatte som en gang vil få gode undervisningslokaler, uten fare for helseplager og dårlige arbeidsforhold, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

Det skapte stort engasjement blant nåværende og tidligere studenter ved Griegakademiet da det i midten av oktober ble kjent at Kunnskapsdepartementet gav beskjed til Universitetet i Bergen om at planene for et nybygg for Griegakademiet skulle skrinlegges.

Nå er SV kommet til enighet med regjeringspartiene. I budsjettforliket heter det at «Stortinget ber regjeringen legge til rette for at arbeidet med forprosjekt for nytt bygg til Griegakademiet i Bergen fortsetter, hvor Kunnskapsdepartementet fortsatt har rollen som prosjektbestiller.»

– Jeg er takknemlig for at SV og Audun Lysbakken løftet dette inn i budsjettforhandlingene, og med god støtte fra Arbeiderpartiet og Lise Selnes fikk stoppet forslaget om terminering. Vi har fått overveldende støtte fra kultur-Norge, lokalpolitikere og våre egne studenter. Uten den støtten hadde vi ikke kommet i mål, sier Hagen.

– Nå skal det nye bygget for Griegakademiet (UiB) bygges, slår hun fast.