Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Statsbudsjettet 2023

Glad for reversering av Griegakademiet

I budsjettforliket ber regjeringspartiene og SV regjeringen om å legge til rette for at arbeidet med forprosjekt for nytt bygg til Griegakademiet i Bergen fortsetter.

Demonstrasjon for Griegakademiet
I oktober demonstrerte de for at planene for nybygg til Griegakademiet ble skrinlagt. F.v. leder av Studentparlamentet, Aksel Haukom, Andrea Nesvik Voss, KMD-dekan Frode Thorsen, UiB-rektor Margareth Hagen, Oscar Dos Santos Kvalsvik og Kaja Ingdal Hovdenak.
Photo:
Ole Marius Kvamme, UiB

Main content

– Det blir nybygg for Griegakademiet. Det har Stortinget sørget for! I kveld er jeg glad på vegne av kommende studenter og ansatte som en gang vil få gode undervisningslokaler, uten fare for helseplager og dårlige arbeidsforhold, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

Det skapte stort engasjement blant nåværende og tidligere studenter ved Griegakademiet da det i midten av oktober ble kjent at Kunnskapsdepartementet gav beskjed til Universitetet i Bergen om at planene for et nybygg for Griegakademiet skulle skrinlegges.

Nå er SV kommet til enighet med regjeringspartiene. I budsjettforliket heter det at «Stortinget ber regjeringen legge til rette for at arbeidet med forprosjekt for nytt bygg til Griegakademiet i Bergen fortsetter, hvor Kunnskapsdepartementet fortsatt har rollen som prosjektbestiller.»

– Jeg er takknemlig for at SV og Audun Lysbakken løftet dette inn i budsjettforhandlingene, og med god støtte fra Arbeiderpartiet og Lise Selnes fikk stoppet forslaget om terminering. Vi har fått overveldende støtte fra kultur-Norge, lokalpolitikere og våre egne studenter. Uten den støtten hadde vi ikke kommet i mål, sier Hagen.

– Nå skal det nye bygget for Griegakademiet (UiB) bygges, slår hun fast.