Hjem
Støtte til eksternfinansierte prosjekter (BOA)
Boa for utdanning

Eksternfinansierte utdanningsprosjekter

Du og ditt fagmiljø kan søke økonomisk støtte til utdanningsprosjekter gjennom ulike eksterne finansieringsordninger. Du kan også be om hjelp fra Studieavdelingen til idéutvikling, søknadsarbeid og prosjektplanlegging.

Studenter i arbeid
Fra TekLab, nettverk for forskning, utdanning og innovasjon innen medie- og kommunikasjonssektoren. TekLab er ett av fagmiljøene ved UiB som har hatt god uttelling i HK-dir sine finansieringsordninger.
Foto/ill.:
Mathilde Solbakken Stenberg, TekLab

Hovedinnhold

Studieavdelingen har etablert en egen BOA-gruppe for utdanning som del av UiBs BOA-team. Gruppen tilbyr hjelp og veiledning i samarbeid med støttespillere på fakultets- og instituttnivå. 

Hva kan du søke om finansiering til?

Utviklingsbehov i emner og studieprogram kan oppstå som følge av oppdateringer i forskningsfeltet, tilbakemeldinger fra studenter, fagfellevurderinger eller endringer i arbeidslivet. Gjennom søknadsbaserte ordninger kan du og ditt fagmiljø få støtte til prosjekter som svarer på aktuelle utviklingsbehov. Et bredt sett av virkemidler favner utdanning og opplæring på alle nivå, fra bachelor til p.hd, og kan inkludere arbeid på alle vesentlige kvalitetsområder.     

De fleste finansieringsordningene er åpne for alle fagområder ved UiB, og relevante for fagmiljø med ambisjoner for utviklingen av sine studieprogram. Slik kan de bidra til at ditt fagmiljø får kapasitet til å planlegge og gjennomføre nødvendige endringer.    

Hva kan Studieavdelingen bidra med?

Fagmiljø som ønsker det, kan søke råd og veiledning til søknadsarbeid, om de ulike programmene og hvordan de egner seg til ulike formål. Gruppen tilbyr støtte til prosjektutvikling, søknadsprosess og oppstart av prosjekter. Medarbeiderne i gruppen har kompetanse på prosjektutviklingsverktøy, kvalitetsarbeid, søknadsformat- og sjanger, innhenting av kunnskapsgrunnlag og vurderingskriterier. 

Hvilke ordninger og programmer finnes?

Øvrige internasjonale ordninger

Informasjon og støtte

Prosjektetableringsstøtte fra UiB

1. oktober 2024: Universitetet i Bergen lyser nå ut midler til etablering av utdanningsprosjekter i fagmiljø som planlegger å søke om eksterne midler som koordinator i 2025. Dette er en del av universitetets strategi for å fremme utdanningskvalitet og internasjonalt samarbeid gjennom eksternfinansiering.

Formål

Midlene skal bidra til å dekke kostnader knyttet til utvikling av søknader til utlysninger på utdanningsfeltet. PES-midler kan også benyttes til å styrke samarbeid mellom universitetet og eksterne partnere, som har til hensikt å søke felles prosjektmidler for å fremme utdanningssamarbeid og utvikling innenfor ulike fagområder.

Målgruppe

Alle ansatte ved universitetet som ønsker å utvikle utdanningsprosjekterog planlegger å søke eksterne midler i 2025. Utlysningen er tilgjengelig for undervisere og fagmiljø som vil koordinere prosjekter i de aktuelle utlysningene.

Økonomisk støtte

Det er mulig å søke om inntil 50 000 kroner. Midlene skal dekke kostnader knyttet til å utvikle søknaden.

Aktuelle ordninger og programmer  

Prosjektetableringsstøtte kan søkes for å forberede søknader til utlysinger i følgende ordninger og programmer:

  • Erasmus+ Innovasjonsallianser
  • Erasmus Mundus Joint Masters
  • Erasmus Mundus Design Measures
  • Jean Monnet for utdanning og kunnskap om europeisk integrasjon
  • Erasmus+ Europeiske lærerakademi
  • Erasmus+ Kapasitetsbygging i høyere utdanning
  • Erasmus+ Virtuell utveksling for høyere utdanning og ungdom
  • Erasmus+ Cooperation Partnerships
  • Utdanningsutlysninger i Digitalt Europa-programmet
  • Eventuelle andre utlysninger på utdanningsfeltet med frist i 2025

Kriterier for tildeling

  • Søknaden skal ha et klart prosjektmål som er i tråd med  universitetets og fagmiljøets strategiske prioriteringer og behov
  • Det skal legges vekt på bærekraftige resultater, langsiktig effekt og bred involvering i fagmiljøet
  • Prosjekter med klare planer for ekstern finansiering og gjennomføring vil bli prioritert
  • Prosjekter som oppfyller den aktuelle utlysningens målsettinger, vil bli prioritert

Søknadsprosess

Ordningen har et enkelt, digitalt søknadsskjema. Søknaden skal inkluderer en kort prosjektbeskrivelse (maks. 2000 tegn), informasjon om hvem som er involvert og hvordan midlene vil bli brukt.

Frist for innsending av søknad er 28. november 2024. Søknader blir vurdert av en komité ledet av Benedicte Carlsen, viserektor for forskning og internasjonale relasjoner. Alle søkere får svar i siste halvdel av november.

For mer informasjon, kontakt Katrine Moland Hansen

Oppfølging av søkere

Alle søkere vil få hjelp fra søknadsrådgivere i Studieavdelingens BOA-gruppe for utdanning. Støtten er tilgjengelig uavhengig av om søkere får innvilget støtte i 2025.

For de utlysningene der det er relevant, forventes det at det også søkes om prosjektetableringsstøtte fra HK-dir