Hjem

UiBs Brussel-kontor

Hovedinnhold

Photo of a European Commission Building in Brussels

Velkommen til Universitetet i Bergen sitt Brusselkontor! Kontoret ble etablert for å styrke universitetets tilstedeværelse i EU.

Vi jobber strategisk i Brussel for å øke UiBs synlighet og innflytelse på europeisk nivå. Som bindeledd mellom Bergen og Brussel tilbyr vi strategisk rådgivning og støtte til hjemmeinstitusjonen. I tett samarbeid med andre universitetskontorer og forsknings- og utviklingsaktører i Brussel, jobber vi for å utvide UiBs internasjonale nettverk.

Vårt kontor ble etablert i 2015 og er for tiden lokalisert i det europeiske kvarteret i Brussel, sammen med tre andre norske forskningsinstitusjoner i Det norske huset for forskning og innovasjon.

Er du en forsker eller ansatt ved Universitetet i Bergen? Utforsk våre tjenester og ressurser tilgjengelige for deg i Brussel. Vi er her for å støtte ditt arbeid og gi informasjon om muligheter for samarbeid og engasjement i Europa.

 

Internasjonalisering
Universitetsmuseet

Seks forskere til UiB med Marie-Curie-tildeling

Universitetet i Bergen er tildelt seks EU-finansierte mobilitetsstipend gjennom Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA). Gjennom ordningen får utenlandske forskere et toårig forskningsopphold ved UiB.

Nyhet
Espen Barth Eide i samtale med Liliia Oprysk

Fikk innspill til fremtidens utenrikspolitikk

Utenriksminister Espen Barth Eide og regjeringen fikk en rekke innspill til morgendagens utenrikspolitikk under Responskonferansen i regi av UiB og Utenriksdepartementet.

Nyhet
Kronprins Haakon besøker Bergen Offshore Wind Centre

Kronprins Haakon besøkte Bergen Offshore Wind Centre

Onsdag 7. februar klokken 11.00 ankom kortesjen med Kronprins Haakon Geofysisk institutt, hvor han vandret til Sydpolen sammen med Universitetsrektor Margareth Hagen. UiB fikk besøk av en særdeles engasjert Kronprins som ville lære mer om havvind, forskning og næringsvirksomhet knyttet til dette.

Nyhet
Formidling og arrangementer illustrasjon

Pandemisenteret skal lede arbeidsgruppe på migrasjon og pandemi

Pandemisenteret skal fremover lede en nyopprettet arbeidsgruppe på migrasjon og pandemi på oppdrag fra den europeiske folkehelseorganisasjonen EUPHA.

Nyhet
Norges makrellfiskeflåte har fått doblet karbonfotavtrykket og drivstoffeffektiviteten satt 15 år tilbake av Brexit.

Brexit doblet karbonfotavtrykket til Norges makrellfiskeflåte

I en studie publisert i dag i Marine Policy avdekker postdoktor Kim Scherrer og hennes forskerteam ved Universitetet i Bergen (UiB) hvordan Storbritannias utmelding fra EU (Brexit) fører til økte utslipp av drivhusgasser fra det norske makrellfisket.

UiBs Brusselkontor: Guimardstraat 9, 1000 Brussel, Belgium.