Hjem
Senter for klima og energiomstilling (CET)
Ledig stilling

PhD i klima og kommunikasjon

CET ser etter en stipendiat til vårt samarbeidsprosjekt med Institutt for informasjons- og medievitenskap. Søknadsfrist 27. september!

Ledig stilling
Foto/ill.:
Ill: Janne Bjørgan / Photo: Scott Graham på Unsplashed

Hovedinnhold

Til forskningsprosjektet Media Use in Crisis Situations: Resolving Information Paradoxes, Comparing Climate Change and COVID-19 (MUCS), ser vi etter en stipendiat i en treårig stilling:

"[MUCS]Prosjektet studerer kvardagslege erfaringar, kommunikasjon og samfunnsmessig respons på klimakrisa og koronakrisa, og  kombinerer medieforsking, samfunnsgeografi og politisk psykologi. Stipendiaten vil gjere feltarbeid i eit eller fleire norske lokalsamfunn, for å sjå på korleis ulike aktørar (eks. innbyggjarar, kommunar, lokalmedium) møter klimakrisa. Det er høve til å foreslå konkrete saker, debattar eller stader å forske på, og til å sjå klima- og koronakrisa i samanheng..."

Dette er en tverrfaglig PhD, og kandidaten står fritt til å forme doktorgradsprosjektet innenfor rammene til MUCS.

Kandidaten må ha mastergrad eller tilsvarende innenfor samfunnsvitenskap, utdanning innen medievitenskap er altså ikke et krav. Fordi forskningsarbeidet vil skje i en norsk kontekst er det krav om kunnskap i norsk eller et annet skandinavisk språk.

Les hele utlysningen her. Søknadsfrist 27. september!