Hjem
Senter for klima og energiomstilling (CET)
News

Siddharth Sareen tildeles Nils Klim-prisen 2024

Siddharth Sareen får prisen for sine betydelige forskningsbidrag i krysningspunktet mellom samfunnsvitenskap, humaniora, teknologi og klimavitenskap.

Portrait of Siddharth Sareen in front of Bryggen in Bergen
Siddharth Sareen var postdoc ved CET fra 2017 til 2020. Han er nå Professor ved Universitet i Stavanger og Professor II ved CET.
Foto/ill.:
Bergen Næringsråd

Hovedinnhold

Siddharth Sareen's forskning inkluderer komplekse temaer som energiomstilling og -historie, bærekraft og ansvar, klimarettferdighet, demokrati og sosial inkludering. 

– Vi er virkelig stolte av at vår langvarige samarbeidspartner Siddharth Sareen mottar denne prisen. Det er velfortjent – han er virkelig i den internasjonale frontlinjen innen sitt felt, styring av energiomstillinger, og vi har hatt stor nytte av å ha ham som en del av vårt team, sa en stolt CET senterleder, Håvard Haarstad. 

Nils Klim-prisen tildeles årlig til en forsker under 35 år, fra eller i et nordisk land, for fremragende bidrag til forskning innen humaniora, samfunnsvitenskap, jus eller teologi. Denne prisen er verdt NOK 500 000 (ca. EUR 44.000). 

Komiteen fremhever Sareens allsidighet samt den brede og globale perspektivet i hans arbeid: 

– Sareens arbeid eksemplifiserer det globalt viktige i å etablere et kritisk og interaktivt forhold mellom forskning, teknologi og industri i en livsnødvendig søken etter fornybare og bærekraftige former for energi, uttaler Nils Klim-komitéens leder, Ástráður Eysteinsson. 

Sareen har vært en viktig del av CET siden han startet på senteret i 2017, som Haarstad forklarer: 

- I dag feirer vi på CET! Sareen var en postdoktor i vårt senter da han først kom til Norge, og har spilt en avgjørende rolle i å bygge opp senteret. Han er svært produktiv og tar med seg andre på sine publikasjoner og prosjekter. Vi fortsetter å planlegge nye prosjekter og artikler sammen, og denne prisen er en enorm motivasjon for å utvikle dette forskningsområdet videre. 

Siddharth Sareen var postdoktorforsker ved CET fra 2017 til 2020. Han er nå professor ved Universitetet i Stavanger og har vært engasjert som Professor II ved CET siden 2020. 

CET vil arrangere et frokostmøte den 3. mai på Christies Cafe om Siddharth Sareens arbeid. Siddharth vil motta prisen under Holberguken den 6. juni.