Hjem
Digital Lab
Digital lab

NVivo seminar/workshop

Vil du vite mer om et digitalt analyseverktøy for kvalitative forskere? I denne tverrfaglige workshopen vil vi se på ulike bruksområder av NVivo-programvaren for organisering og analyse av kvalitative data.

Illustration of data analysis concept
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

Denne workshopen vil foregå på engelsk.

Hva kan du forvente?

I dette seminaret vil vi se nærmere på NVivo - et digitalt verktøy for kvalitativ analyse. Dette er ikke et kurs holdt av eksperter i NVivo, men snarere en interaktiv workshop hvor målet er å lære og bli inspirert av hverandre.

UiB har en avtale som gir studenter og ansatte mulighet til å benytte NVivo til UiB-relatert arbeid (ikke til kommersiell bruk).

I seminaret vil ulike forskere fortelle om hvordan de har brukt NVivo til forskjellige formål:

  • Analyse av intervju og åpne svar på spørreundersøkelser (Førstebibliotekar Laura Drivdal)
  • Analyse av offentlige dokumenter (UIB SEAS postdoktor Aiste Klimasauskaite
  • Analyse av kvalitative intervjuer (Gov PhD-kandidat Michael Oduro Asante)

Det er også mulig for andre å fortelle om hvordan de har brukt verktøyet. På slutten av seminaret vil de som ønsker fåmulighet til å teste Nvivo ved å kode et spesifikt dokument.  

Målgruppe

Masterstudenter, PhD-studenter og postdoktorer/forskere fra alle disipliner er velkomne til å delta på denne workshopen. Det er imidlertid begrenset plass, så sørg for å melde deg på workshopen ved å bruke dette registreringsskjemaet

Forbered deg til workshopen

I forkant av workshopen ber vi om at du har installert NVivo på datamaskinen din. Følg denne lenken for å se hvordan du gjør det

Vi anbefaler også å se instruksjonsvideoene på denne nettsiden: Grunnleggende om å komme i gang (qsrinternational.com).