Hjem
Senter for dyphavsforskning
Nyheter

På tide å bli grønn!

Geomikrobiologilaboratoriet starter "My green lab"-sertifiseringen.

green lab
Foto/ill.:
My green lab

Hovedinnhold

I fjor vår sendte en gruppe unge forskere inn et prosjekt til Klimafondet (UiB) for å redusere miljøpåvirkningen til geomikrobiologiske laboratoriet ved Instutt for Geovitenskap. Prosjektet ble godkjent og finansiert, noe som gjorde det mulig å starte "grønnifiseringsprosessen". 

Laboratoriet skal blant annet inn i sertifiseringsprosessen til "My green lab". Etter vurdering av laboratoriet vil det bli gitt anbefalinger fra organisasjonen om hvordan å redusere miljøfotavtrykket fra laboratoriet basert på fire hovedpunkter: Avfall, vann, elektrisitet og grønn kjemi. Medlemmer av laboratoriet vil deretter jobbe for å etterfølge disse endringene over et år. I tillegg er det planlagt å overvåke endringene i energiforbruk og avfallsproduksjon koblet til sertifiseringen.

Merkelappen "My green lab" er internasjonalt anerkjent, med flere store laboratorier fra anerkjente institusjoner som AstraZeneca, MIT, Noble Research Institute (blant andre) som allerede har oppnådd sertifikatet. Geomikrobiologisk laboratorium vil imidlertid være det første laboratoriet i Norge til å oppnå merke "My green lab". Dette viser et visst etterslep på dette området i Norge, og et behov for initiativ fra laboratoriebrukere. 

Vi ønsker alle velkommen som ønsker å diskutere emnet, foreslå ideer, eller som ønsker råd for å starte egne initiativer.

Kontakt Sven Le Moine Bauer.