Hjem
Institutt for økonomi
Nyhet

Finans, fornuft og følelser med professor Hans K. Hvide

Professor Hans K. Hvide ved institutt for økonomi stiller til frokostmøte på Litteraturhuset for å diskutere finans, fornuft og følelser.

Litteraturhuset i Bergen sin hovedside

Hovedinnhold

Frokostmøtet er i regi av Studentersamfunnet i samarbeid med Litteraturhuset, og finner sted på Litteraturhuset 13. oktober fra 9-10 på rom Alver.


Informasjon om møtet fra Studentersamfunnet:

Handler aksjehandel om å analysere bedrifters fremtidige lønnsomhet, eller er det en øvelse i massepsykologi? Er det slik at det hjelper å ha en bachelor i psykologi når man skal forutse hvordan aksjemarkedet vil utvikle seg? Vi vil diskutere hvor stor del utviklingen på børsen som dreier seg om utviklingen i økonomien, og hvor mye som dreier seg om massepsykologi og til tider irrasjonelle forventninger. 

 

Investor Peter Warren har uttalt at i et velfungerende marked ender dem som ikke har kontroll på psyken eller risikoen med å overføre sine midler til mer dyktige investorer. Hvor stor påvirkning har følelser i økonomiens rigide verden?

 

Med oss på møtet har vi Thor Nikolai Holum fra Skagen Fondene og professor i økonomi ved Universitetet i Bergen, Hans K. Hvide.


Se link til programmet her.