Home
Department of Economics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Finans, fornuft og følelser med professor Hans K. Hvide

Professor Hans K. Hvide ved institutt for økonomi stiller til frokostmøte på Litteraturhuset for å diskutere finans, fornuft og følelser.

Litteraturhuset i Bergen sin hovedside

Main content

Frokostmøtet er i regi av Studentersamfunnet i samarbeid med Litteraturhuset, og finner sted på Litteraturhuset 13. oktober fra 9-10 på rom Alver.


Informasjon om møtet fra Studentersamfunnet:

Handler aksjehandel om å analysere bedrifters fremtidige lønnsomhet, eller er det en øvelse i massepsykologi? Er det slik at det hjelper å ha en bachelor i psykologi når man skal forutse hvordan aksjemarkedet vil utvikle seg? Vi vil diskutere hvor stor del utviklingen på børsen som dreier seg om utviklingen i økonomien, og hvor mye som dreier seg om massepsykologi og til tider irrasjonelle forventninger. 

 

Investor Peter Warren har uttalt at i et velfungerende marked ender dem som ikke har kontroll på psyken eller risikoen med å overføre sine midler til mer dyktige investorer. Hvor stor påvirkning har følelser i økonomiens rigide verden?

 

Med oss på møtet har vi Thor Nikolai Holum fra Skagen Fondene og professor i økonomi ved Universitetet i Bergen, Hans K. Hvide.


Se link til programmet her.