Hjem
Eiendomsavdelingen
Info om studentsenteret

Studentsenteret

*Adresse: Parkveien 1. *Funksjon:Velferdsbygg for studenter *Arkitekt:Lusparken arkitekter *Byggår:2007 *Verneklasse:Ingen

Hovedinnhold

Det er ikke mange studenter som husker det gamle studentsenteret, men én ting står igjen: Arne Vinje Gunneruds skulptur «Metropolis» som var bygget rundt senterets gamle pipe. I løpet av de tretti årene det gamle Studentsenteret eksisterte, ble studentmassen femdoblet. Behovet for et nytt bygg var med andre ord skrikende, og et budsjett på 402 millioner kroner ga et bygg på 11.700 kvadratmeter over tre plan.

Her finner du svømmebasseng, treningshaller, bokhandel, kontorene til studentmediene og studentdemokratiet, kantine og kafé, auditorier, Studentsamskipnaden i Bergen og karrieresenter.

Studentsenteret er bygget rundt en sentral hall hvor besøkende har oversikt over alle etasjene. I midten henger det store auditoriet «Egget» med sine 270 sitteplasser, og med Kurt Johannessens kunstverk «Eikebladet» på siden. Legg også merke til de 365 speilene som henger i taket for å feire dagene med sol i Bergen. Disse og de sirkulære formene i auditoriet er signert kunstnerne Tommi Grönlund og Petteri Nisunen.

Apropos:
Det har vært studenthus på stedet siden rundt 1940, da studentene flyttet
inn i kjøpmann Oluf Bjørneseths villa og brukte den som studenthus.
Da villaen ble revet for å gi plass til et studentsenter i 1968, fikk studentene
låne sivilforsvarets bomberom i Olaf Ryes vei som midlertidige lokaler.Etter en oppussing var studentstedet Hulen født.