Hjem
Senter for ernæring
Foredrag | Litteraturhuset

Kroppen for voksne: Kosttilskudd og vitaminer

Jutta Dierkes diskuterte kosttilskudd og vitaminer med Trond-Viggo Torgersen i serien hans om Kroppen for voksne på Litteraturhuset 13. november.

Kosttilskudd og vitaminer
KROPPEN FOR VOKSNE: Jutta Dierkes forklarer Trond-Viggo Torgersen om kosttilskudd, vitaminer og andre stoffer vi får i oss gjennom det vi spiser.
Foto/ill.:
Helene Dahl

Hovedinnhold

Kroppen for voksne gir svar som er til å forstå om kropp og helse, og om hvordan det vi spiser og drikker påvirker kroppen vår og miljøet. Serien er et samarbeid mellom Litteraturhuset i Bergen og UiB. Lege og programleder Trond-Viggo Torgersen samtaler med kolleger innen forskermiljø og helsevesen. Tirsdag 13. november var professor i klinisk ernæring Jutta Dierkes invitert til samtale med Trond-Viggo Torgersen om kosttilskudd, vitaminer og andre stoffer vi får i oss gjennom det vi spiser.

Publikum fikk høre om hvilke tilskudd som kan være lurt å ta for den generelle befolkningen, og spesielle grupper som gravide og eldre. Videre ble det sett nærmere på hva E-stoffer egentlig er, og hvilken funksjon de har i maten vi spiser. Det ble også trukket frem problemstillinger som f.eks. at vi i vestlige land spiser for mye kjøtt og spørsmålet om hvorvidt mikroplast i mat kan gi helseskader.

Samtalen vil bli sendt som radioprogram i 2019, og den kommer også som podcast.