Hjem
Senter for ernæring
Nyhet

KEFF-konferansen 2019

Årets KEFF-konferanse ble holdt i Bergen 18.-19. mars og ble en stor suksess med over 220 deltakere.

KEFF-konferansen 2019
STOR SUKSESS: KEFF-konferansen ble en stor suksess med totalt over 220 deltakere.
Foto/ill.:
Vegard Lysne

Hovedinnhold

Årets KEFF-konferanse (kliniske ernæringsfysiologer tilsluttet forskerforbundet) ble holdt i Bergen 18.-19. mars. Arrangementkomiteen besto av Vegard Lysne, Hanne Rosendahl-Riise, Marte Almenning Trollebø (i permisjon), Ingrid Revheim, Cathrine Horn, Helene Dahl, Hanna Fjeldheim Dale og Caroline Jensen fra Senter for ernæring, UiB. 

I forbindelse med konferansen ble det arrangert fjelltur til Ulriken ved arrangementkomiteen og pre-symposium ved Nestlé Health Science og Nutricia allerede dagen før konferansestart. Konferansedeltakere kunne dermed nyte en solfylt tur opp til Bergens høyeste byfjell, samt spennende foredrag og god middag før konferansen var i gang. 

Selve konferansen startet med et spennende foredrag av dr. Sharon Kirkpatrick (Universitetet i Waterloo, Canada) om målefeil i kostholdsdata, en velkjent utfordring i ernæringsforskning. Videre ble konferansedeltakerne guidet gjennom temaet biomarkører for kostholdsinntak av professor Jutta Dierkes fra Senter for ernæring, UiB. Resten av konferansen var fylt av sesjoner med ulike, spennende temaer, som kronisk sykdom, ernæringsstatus, overvekt, ernæringsscreening, fremmedstoffer i sjømat, epidemiologi, Nutrition Care Process (NCP) og ernæring i klinisk praksis. I disse sesjonene var det kliniske ernæringsfysiologer, forskere, studenter og stipendiater fra hele Norge som presenterte arbeidet sitt. 

I pausene hadde deltakerne mulighet til å besøke de mange utstillerne som var på plass på konferansen, hvor mat, ernæring og ernæringsbehandling var sentrale stikkord. Flere av deltakerne hadde også posterpresentasjoner hvor forsknings- og prosjektarbeid ble presentert, som ble studert og diskutert i pausene av de andre deltakerne. På konferansens siste dag ble beste muntlige presentasjon og beste posterpresentasjon kåret, noe som ble avgjort gjennom avstemming fra konferansedeltakerne. Studentene Eirin Semb Gjerde og Åslaug Oddsdatter Matre vant disse prisene, og vi gratulerer så mye! 

Det var ikke bare det faglige innholdet som var av betydning under årets konferanse, miljøfokus var viktig for arrangementkomiteen. Både lunsjen fra Lunsjkollektivet og konferansemiddagen på Terminus Hotell var kjøttfri. Lunsjen ble servert i resirkulerbare bokser, og deltakerne fikk spork og kaffekopp som kunne benyttes gjennom hele konferansen, i stedet for å bruke engangsbestikk og engangskopper. 

Konferansen var en stor suksess med over 220 deltakere. Vi vil takke de ti bachelorstudentene i ernæring som hjalp til under konferansen. Uten dem hadde konferansen vært vanskelig å gjennomføre. Til slutt vil vi takke arrangementkomiteen for deres arbeid med å organisere konferansen og gratulere dem med et fantastisk resultat! 

Neste års KEFF-konferanse vil avholdes i Oslo.