Tysk

Nyhetsarkiv for Tysk

– Kombinasjonen av faglig fordypning og mange praksisperioder gjorde at jeg var trygg i klasserommet allerede som nyutdannet, sier Inger-Hanne Dale.
– Jeg har lyst til å bli lærer men samtidig være spesialist på mitt fag. Med UiB sitt lektorprogram får jeg høy faglig kompetanse og flere valgmuligheter, sier Linn Eide Borge.
- Får du bare en karakter og tilbakemelding til slutt, så går teksten ofte rett i sekken og læringsprosessen er avsluttet før den egentlig begynte. Det sier Åsta Haukås, som er førsteamanuensis i tysk fagdidaktikk. En av nøklene til læring er å skape større bevissthet rundt språk og språklæring.
Det heile byrja med Kafka. Og kanskje endar det med Kafka også.
– Eg trur alle arbeidsgjevarar skjønar at dei som har studert språk er hardtarbeidande, sjølvstendige, modige og tolmodige.
Grensene i Europa endrar seg, både mentalt og geografisk. Men kor går grensene? Kvar ligg Europas hjarte?
Institutt for fremmedspråk tilbyr videreutdanningskurs i tysk og spansk over nett, uavhengig av hvor du befinner deg i verden. – Vi har fremdeles svært mange lærere som tar kurset. Samtidig ser vi også at det er mange med annen bakgrunn som velger å ta nettspansk, enten det er for å få en spesiell kompetanse i arbeidslivet eller bare som en fritidsaktivitet. Vi har hatt alt fra... Les mer
Nobelprisvinner Herta Müllers bøker om livet under Nicolae Ceaușescus diktatur utfordrer både språkets og sannhetens grenser.