Hjem
Senter for farmasi

Blåtur 2013

Tradisjonen tro gikk årets blåtur av stabelen i strålende solskinn en junidag rett før Sankthans. Deltakerne var fulle av forventninger og fikk innfridd disse og mer til.

Foto/ill.:
Lillan Mo Andreassen

Hovedinnhold

Deltakerne hadde fått beskjed om å stille i turklær og fjellsko, med sitteunderlag og vannflaske i sekken. Snart hadde vi også fått tildelt enveisbillett med Ulriksbanen. Bekymrede tanker om vandring over Vidden uten proviant ble fort gjort til skamme, da vi kort tid etter å ha steget ut av gondolen ble servert et fantastisk turkoldtbord og stettglass med innhold. Solbriller var absolutt nødvendig og lykkefølelsen var til å ta og føle på.

Etter denne kickstarten satte vi kursen for Turnerhytten, som vi engang har planer om å kuppe som farmasi-hytte. Etter nøye inspeksjon av de framtidige fasilitetene, tuslet vi videre sørøstover. Prøysen sang i bakhodet «Å ingen visste vegen, å itte hen det bar…». Komitémedlem Svein Haavik visste heldigvis veien og kunne også peke ut fjelltopper, fiskevann og fjorder i det fjerne. Hyggefaktoren var høy. Vi traff også flere av leieboerne* hans langs veien, de virket også fornøyde med tilværelsen. Etter en stund ble det klart at vi nærmet oss Ulrikens «bakside» etter som terrenget ble stadig brattere. Vi pusset støvet av leggmusklene og fant igjen den rette knekken i knærne, for nå begynte vi å ane hva som ventet oss i andre enden.

Siste stykket passerte vi en litt skummel eventyrskog, hvor vi møtte to forheksede prinser. De hoppet skuffet avgårde da de skjønte at ingen av oss ville kysse dem. Videre ventet tre grinder med ulik vanskelighetsfaktor når det gjaldt passering. Ved hjelp av godt samarbeid kom vi forbi alle sammen på rekordtid. Vi hadde det nemlig litt travelt med å komme frem til Sveins gård på Bratland, hvor det ventet mørt hjemmelaget fenalår med alt av tilbehør. Kvelden ble avsluttet med en skål for blåturkomitéen – Svein, Lise, Sofia og Staffan – vi blir gjerne med ut i det blå med dere en gang til!

Flere bilder fra blåturen finnes i Flickr-albumet til Senter for farmasi. Dette er ikke åpent for alle, men har du en Flickr/Facebook/Gmail/Yahoo/Windows-konto kan du sende en forespørsel om å bli lagt til i kontaktnettverket til senterforfarmasi@gmail.com.

*Også kalt «sauer».