Senter for farmasi

Nyhetsarkiv for Senter for farmasi

Forrige uke fikk farmasistudenter ved UiB et tilbud om å delta på en workshop for å lære om innovasjon og bidra til å gjøre farmasistudiet bedre. Dette vakte stor interesse og en rekke studenter fra de ulike klassene møtte spente opp ved Marineholmen Makerspace.
Etter lang tids fravær av fysiske konferanser, fikk omsider European Assocition of Faculties of Pharmacy (EAFP) arrangert den årlige konferansen i Malta. FREMFARM-teamet var selvsagt til stede.
Lurer du på hva som egentlig skjer i det galeniske laboratoriet? Se dokumentaren om farmasistudenters hverdag og deres kamp for å overleve ...
Dates: 10-12 March Ideas flowed and action points were shaped at the SFU writing seminar last week that took place at SCANDIC Flesland hotel. Student representatives were engaged in the entire process and contributed with valuable feedback and ideas that are being implemented in the SFU application.
Senter for farmasi har arrangert workshop om refleksjon og verdier på Bjørnafjorden gjennom prosjektet FREMFARM. Studenter Miral Alabbasi og Oda Marie Vabø Haugane har snakket med både Ragnhild Holtskog og Hilde Frøyland om verdier, refleksjon og kommunikasjon i dagens farmasi.
Nå er kurset i "Komplekse intervensjoner" tilgjengelig gjennom Futurelearn. Kurset var tidligere et tilbud gjennom Norsk forskerskole for farmasi, som har finansiert digitaliseringen
Den urolige situasjonen i Øst-Europa har satt spørsmålet om jod-beredskap på dagsorden. Førsteamanuensis Aase M. Raddum ved Senter for farmasi, UiB, sier det er lite trolig at krigen i Ukraina vil gjøre det nødvendig for nordmenn å innta jod-tabletter. Her svarer hun på fem kjappe om medikamentet.
Senter for farmasi ved Det medisinske fakultet tilbyr studieopphold i Tanzania gjennom prosjektet PEPER (Partnership to Enhance Pharmacy Education and Research). Vi har snakket med Camilla Brox og Marita Tøkje Sandven som nettopp er kommet hjem etter tre måneder i Dar-Es-Salaam.
Senter for farmasi ved Det medisinske fakultet tilbyr studieopphold i Tanzania gjennom prosjektet PEPER (Partnership to Enhance Pharmacy Education and Research). Vi har snakket med Camilla Brox og Marita Tøkje Sandven som nettopp er kommet hjem etter tre måneder i Dar-es-Salaam.
PhD-student Edvin Tang Gundersen har, saman med prof. Lars Herfindal ved senter for farmasi, utvikla ein nanopartikkel som er lasta med klorpromazin.
Farmasistudentene Torbjørn Nygård og Haakon Rosland har ved siden av studiene sine laget en pilot hvor de tilbyr legemiddelveiledning på legekontorene. Nå søker de innovasjonsmidler.
Hva kan studenter fra ulike helseprofesjoner lære av å jobbe i team? I TVEPS-praksis får studenter fra ulike profesjoner utrede pasienter sammen.
Tidligere masterstudent Bisharo Osman har fått utdelt Farmasidagenes posterpris 2018!
Senter for farmasi gratulerer teamet bak galenisk farmasi med prisen!
På Fakultetets dag 2018 samlet både administrativt og vitenskapelige ansatte seg for å hedre noen av fakultetets beste.
Farmasistudentenes årlige studietur gjennomført
Til vanlig jobber Quynh Le som foreleser i galenisk farmasi ved UiB, og som daglig leder på Havlandet Forskingslaboratorium i Florø. I februar reiste hun til Haiti med Farmasøyter uten grenser.