Hjem
UiB Ferd karrieresenter for yngre forskere
Kurs for unge forskere

Proposal writing for dummies

For å lykkes med ekstern finansiering av forskningsprosjekt er det ikke nok å være en talentfull, banebrytende forsker. Du må også mestre kunsten å skrive solide søknader som engasjerer evaluatorene.

Drawing of a male researcher about to embark on his way to handing in a research proposal, but facing a range of different people carrying swords, baseball bats and other tool to knock him down on the way
Evalueringsprossen, sett fra søknadsskriverens ståsted.
Foto/ill.:
Cartoon by Nick D Kim, https://www.scienceandink.com/

Hovedinnhold

Hva vil du lære på dette kurset?

På dette kurset vil du lære hvordan du skriver gode og overbevisende forskningssøknader som kan øke sjansene dine for å få støtte fra nasjonale og internasjonale finansieringskilder, som Forskningsrådet og EU. Du vil lære om hva de ulike delene av en forskningssøknad; excellence, impact og implementation. Vi vil også snakke om hvordan man kommuniserer sin forskning og prosjekt i en søknad, og ha hands-on training. En erfaren forsker og søker vil dele sine erfaringer med søknadsprosessen og hvordan koordinere samarbeidsprosjekter, og gi tips om det han ønsket han visste selv den gangen han var en ung forsker. 

Tema

  • Introduksjon til søknadsskriving: Hvordan starte og planlegge en forskningssøkad, og hvor finne utlysninger for yngre forskere.
  • Strukturering av søknaden: Nøkkelkomponenter i en søknad; forskningskvalitet (excellence), virkninger og effekter (impact) og gjennomføring (implementation).
  • Skrivetips: Tips til hvordan kommunisere med evaluator og hvordan tolke begreper fra søknadsmalen.
  • Diskusjon i grupper: Diskutere utfordringer med andre yngre forskere.
  • Tips fra en erfaren søknadsskriver: En forsker fra UiB vil dele sine personlige erfaringer, om alt det han ønsket han visste selv da han var en yngre forsker.

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for ph-d-er, postdoktorer og forskere som vil forbedre sine ferdigheter i å skrive forskningssøknader. Kurset er relevant for alle fagområder, og du trenger ikke å ha erfaring med prosjektsøknader for å delta.

Språk

Engelsk

Varighet

3 timer

Fasilitatorer

Cecilie Nordbotten, Seniorrådgiver, Forsknings- og innovasjonsavdelingen, UiB
Guttorm Alendal, Professor ved MatNat, UiB

Map of UiB Læringsarena Søndre Allmenning highlightling how to find the room "Søndre Allmenning 1"
Foto/ill.:
uib.no