Karrieredagene 2025
UiB Ferd planlegger å arrangere karrieredager for yngre forskere tilknyttet UiB. Arrangementet vil foregå 8. - 10.april 2025.

Hovedinnhold
Det overordnede temaet for karrieredager 2025 er karrierer etter Ph.D. eller postdoktor.
De fleste akademikere er gode til å mestre usikkerhet og kortsiktig planlegging. Vi snakker om robusthet og mestringsstrategier når vi forbereder oss på neste karrieresteg. Det er imidlertid mulig å ta grep og sette deg selv i forsetet i din karriereutvikling. I løpet av karrieredagene vil du få sjansen til å lytte til anerkjente professorer og forskere fortelle om hvilke kompetanser du har når du har en Ph.D. Det vil også være workshops om karrierelæring der du lærer hvordan du reflekterer over karriere-ankere og dine styrker og hvordan du bygger en solid portefølje.
De fleste akademikere vil oppleve viktigheten av ekstern finansiering, og å lese vellykkede finansieringssøknader er en av de beste måtene å forstå hva finansiører setter pris på. Lese-sesjoner av finansierte prosjekter er et av våre mest populære seminarer.
Det finnes ikke ett rett svar, så karrieredagene vil tilby karrierelæring for mange typer for karriereveier, så sjekk ut hele programmet og registrer deg nå!
Vi gleder oss til karrieredagene og deler gjerne at det blir servert forfriskninger og lunsj, så husk å melde deg på alle dine aktiviteter. Takk
Program (Noen endringer kan forekomme - følg med for oppdateringer)
8. april
Storsalen NG5:
09:00-09:20 - Åpning ved rektor Margareth Hagen (tbc)
09:30 -11:30 - Workshop "Praktisk bruk av KI i forskning" - Senior Rådgiver, kursholder og medlem i UiB sitt KI Kjerneteam, Cecilie Nordbotten.
Språk: Engelsk
12:00-14:00 - Live Mock Interview - Professor Laura Saetveit Miles intervjue en nyutnevnt førsteamanuensis
Språk: Engelsk
Søndre Almenning NG5:
09:30-11:30 - Pitching workshop. I denne workshop'en vil du trene på dine presentasjonsferdigheter.
Språk: Engelsk
12:00-15.30 - Søknadslesing (se nederst på programsiden)
16:00-18:00 - Karrieremesse - bedriftspresentasjoner, mat & mingling
Stand: PhD on track, en til en samtale med bedrifter
9. April
Søndre Almenning NG5:
09:30-12:30 “Hvordan få mest mulig ut av postdoktorperioden og navigere karrieren din”, av Monika Janfelt
En workshop om karriereutvikling kun for postdoktorer. NB! Kun 25 seter, registrer deg nå!
Språk: Engelsk
10. april
Babel Stuen:
08:30-10:00 - Hvilket språk forsker du på? Universitetsbiblioteket inviterer til debatt. En samtale om fagspråk og karriereutvikling. Hvordan påvirker det deg og forskningen din å lære og publisere på et annet språk enn morsmålet ditt? Kan språkvalgene du tar påvirke karrieren din?
Språk: Norsk
Søndre Almenning 1 NG5:
09:30-12:00 -
Nysgjerrig på hvordan du kan bringe forskningen din til live utenfor akademia? Dette arrangementet gir deg muligheten til å utforske nettopp det. Gjennom inspirerende foredrag, praktiske aktiviteter og nettverksbygging vil du få en smakebit på hva som kreves for å gjøre forskning om til vellykkede oppstartsbedrifter eller kommersielle foretak.
Agenda
- Introduserer VIS & TILT: VIS’ Helt nytt entreprenørskapsprogram for forskere. Skreddersydd for å gi forskere entreprenørferdigheter, ekspertrådgivningstjenester og tilgang til kapital og nettverk.
- Inspirerende foredrag: Viser reisen fra akademia til oppstartsbedrifter. Talere kunngjøres senere.
- Casearbeid: Tren din entreprenørtenkning med virkelige caser (og noen bare for moro skyld). Eller kanskje du vil dele din egen idé? Her er din sjanse!
Språk: Engelsk
12:30-14:00 PhD - the SuperNinjas of knowledge. Til ære for de akademiske og overførbare ferdighetene til PhD-er, Instituttleder for informasjonsvitenskap og medievitenskap Marija Slavkovik & forskningsrådgiver Knut Risnes ved samme avdeling skrev en hjertelig hyllest til ferdighetene til tidligfaseforskere og spesielt doktorgradsstudenter i Khrono, universitetsavisen. Vi trenger alle å høre denne historien igjen, og vi tar debatten om hva som kommer etter en doktorgrad
Språk: Engelsk
Alrekstad NG5:
10:00-11:30 - Psykolog ved BHT Andreas Hillestad Schei lærer oss hvordan fullføre prosjektet ditt og føle deg bra med deg selv underveis
Språk: Engelsk
Nordre Allmenning 3 NG5:
10:30-15.30 - Søknadslesing (se nederst på programsiden)
Søknadslesing
Søk om forskningsmidler, sier de. Få ekstern finansiering og bli i akademia, sier de. Men hvordan ser en søknad om eksterne forskningsmidler egentlig ut? I disse lavterskel sesjonene har søknadsvinnere ved UiB sjenerøst delt sine søknader om forskningsmidler, slik at du kan bli kjent med søknadsgenren og forskjellene mellom noen av finansieringsprogrammene som retter seg mot forskere tidlig i karrieren. Noen sesjoner vil ha introduksjoner av tidligere søknadsvinnere ved UiB, men først og fremst er dette en sjanse til å sette seg ned i fred og ro for å bla gjennom forskjellige typer suksessfulle finansieringssøknader.
Forhåndspåmelding er påkrevd - Begrenset antall plasser - registrer deg nå!
8. April 12:00-13:30 Proposal reading session med introduksjon av Bergithe Oftedal (eksternfinansiert forsker ved UiB) - Søndre Allmenning 1 NG5
8. April 14:00-15:30 Proposal reading sessions med introduksjon MSCA-PF (Pierre Bigot) - Søndre Allmenning 1 NG5
9. April 10:15-12:00 Proposal reading session med introduksjon NFR FRIPRO (Franziska Görtler) - Aktivt rom 2, Thormøhlens gate 55
10. April 10:30-12:00 Proposal reading session (kun lesing) - Nordre Allmenning 3, NG5
10. April 13:30-15:30 Proposal reading session - Drop-in. Nordre Allmenning 3, NG5
NB! Samme forslag, forskjellig sesjoner.