Hjem
Fagområde for eldremedisin, samfunnsfarmasi og tverrprofesjonell samarbeidslæring (FEST)
Nyhet | Konferanse

Its21 - to inspirerende konferansedager

TVEPS var arrangør for det sjuende Its21-konferansen da den ble avholdt på Grand Terminus siste uken i april. – To eksepsjonelt inspirerende dager, sier Liv Mathiesen fra Universitetet i Oslo.

Deltagere ved Its21-konferansen 2023
Foto/ill.:
Paul André Sommerfeldt

Hovedinnhold

27. april og 28. april var Grand Hotel Terminus åstedet for den nordiske Its21-konferansen. Konferansen er den sjuende i rekken, og det er første gang at den arrangeres i Bergen. I år er det TVEPS - Senter for tverrprofesjonell samarbeidslæring som står som ansvarlig for arrangementet. 

Liv Mathiesen, førsteamanuensis ved Seksjon for farmakologi og farmasøytisk biovitenskap i Universitetet i Oslo, fant konferansen svært nyttig, og var spesielt imponert over hovedforedragsholder.

– Det har vært en kjempespennende konferanse med to helt fantastiske innlegg fra foredragsholderne. Veldig inspirerende å høre spesielt fra Barbara Brandt om hvordan de jobber der med undervisningen i Minnesota, sier Mathisen.

Hun synes også det var spesielt interessant å kunne utveksle erfaringer med andre grupperinger om hvilke utfordringer de møter i arbeidshverdagen. 

– I parallellsesjonene kjente jeg igjen problemsstillinger fra prosjekter som også går igjen hos oss. Det var veldig inspirerende og lærerikt å høre hvordan de håndterte disse utfordringene.

Hun fikk også høre om arbeidsmetoder som hun tror kan være spennende å prøve ut. 

– Å bruke real-life data fra tverrprofesjonelle praksis er noe som jeg tror kan være nyttig for oss. I tillegg hørte jeg en svært interessant tilstandsrapport fra Uppsala om hvordan de engasjerte studentene på en annen måte enn det vi er vant med. Det har vært to eksepsjonelt inspirerende dager, oppsummerer hun. 

Skiller seg ut fra andre konferanser


Jesper Kruse er førsteamanuensis ved Danmarks Tekniske Universitet. Han har vært på flere Its21-konferanser, og er mektig imponert over hvordan TVEPS har løst oppgaven.

– Jeg opplever dette som en svært velorganisert konferanse med et godt og variert program. Styrken med denne konferansen er at den bringer med seg folk fra forskjellige bakgrunner. Jeg arbeider selv ved et fakultet som kun har tekniske fag på studieprogrammet. Nesten alle jeg jobber med er ingeniører. Jeg er ingeniør selv, og har vennet meg til å jobbe med andre ingeniører. Derfor er slike samlinger med folk fra ulike fagmiljøer svært viktig og inspirerende for meg, fordi man får innblikk i noe annet enn det man er vant med i hverdagen.

Han nøler ikke med å rangere årets konferanse høyt sammenlignet med andre Its21-konferanser som han har vært med på.

– I denne konferansen har jeg møtt på fagmiljøer som står langt fra oss rent faglig, men som jeg likevel mener har noe til felles med oss i måten de bygger opp undervisning på. I mitt miljø er man veldig opptatt av teknisk kompetanse, samtidig har man kanskje oversett de andre egenskapene som er nødvendig for å bygge et godt læringsmiljø. Sammenlignet med tidligere Its21-konferanser, synes jeg denne har lykkes svært godt i å fokusere på dette.

Fantastiske dager


Ane Johannessen fra TVEPS har vært ansvarlig for planlegging og gjennomføringen av konferansen. Hun er svært fornøyd med resultatet. 

– Vi har hatt to fantastiske dager på Grand Hotel Terminus der vi har fått lært mye om tverrprofesjonell samarbeidslæring i et bærekraftig perspektiv. Over 120 personer fra forskjellige fagfelt, miljø, institusjoner og land har deltatt i konferansen. Vi på TVEPS er strålende fornøyde med å være vertskap for denne, og tar med oss all læringen og inspirasjonen videre, sier Johannessen. 

NB! Se videoen i saken for hele kommentaren til Ane Johannessen.