Hjem

Forskergruppen Digital kultur

Hovedinnhold

Forskergruppen for digital kultur samler forskere ved det humanistiske fakultetet ved UiB som er interessert i samvirkninger mellom teknologi og kultur. Astrid Ensslin og Jill Walker Rettberg leder forskergruppen.  Vi møtes vanligvis annenhver torsdag fra 12-13. Åpne arrangementer annonseres her. Send en e-post til en av lederne dersom du ønsker å delta på vanlige forskergruppemøter.

PRISEN FOR UNGE FORSKERE 2021
Gabriele de Seta - vinner av Prisen for unge forskere 2021

Forsker på hvordan kunstig intelligens påvirker livene våre

Gabriele de Seta forsker på hvordan vi samhandler med digitale medier i hverdagen. Nå får han Prisen for unge forskere for sitt fremragende arbeid.

Nyhet
Personer sitter rundt et bord

Rollespill om etikk og teknologi på AI-konferanse

Ettersynsing begynte som et praktisk masterprosjekt i digital kultur. Noen måneder seinere ble det tatt i bruk på NORAs konferanse for AI-forskere og fagfolk.

pris for unge forskere 2020
Maud Ceuterick

Pris til Maud Ceuterick i et produktivt år

Film- og kjønnsforsker Maud Ceuterick har hatt et imponerende produktivt år. Nå tildeles hun HFs pris for unge forskere 2020.

analyse av sosiale medier
Jill Walker Rettberg

Har utviklet en ny metode for å analysere sosiale medier

Vet du hvor personopplysningene du legger igjen i apper og sosiale medier blir brukt? En ny metode utviklet av professor Jill Walker Rettberg bidrar til å kartlegge akkurat det.

Sommerskole
stor fancy spisesal

Å delta på Digital Humanities Summer School på Oxford

Hver sommer kan man bo en uke på college i Oxford og lære om digital humaniora. Magnus Knustad forteller om sin opplevelse på Digital Humanities Summer School på Oxford.