Hjem
Mediebruksgruppen
ICA-konferansen

Arrangerer prekonferanse i Washington

En hel dag om medier og anerkjennelse, arrangert av Torgeir Uberg Nærland fra instituttet og Olivier Driessens fra Universitetet i København.

Portrettfoto Torgeir Uberg Nærland
Foto/ill.:
Leif Skaar

Hovedinnhold

Prekonferansen heter Mediated Recognition: Identity, Justice and Activism, og Nærland skal også holde presentasjonen Mediated (Mis)Recognition and the Formation of Populist Identities.

Med utgangspunkt i sosialteoriene til Axel Honneth og Charles Taylor tematiserer prekonferansen hvordan mediene fungerer som arena for anerkjennelse, og hvilken rolle mediene på denne måten har for identitetsdannelser, politiske og sosiale konflikter og for sosial rettferdighet.

– Jeg ser frem til å diskutere ideer med andre forskere som jobber med spørsmål knyttet til medier og anerkjennelse. Og til muligheten til å videreutvikle anerkjennelsesperspektivet innenfor medieforskningen, sier Nærland.

Prekonferansen arrangeres 24. mai som en del av International Communication Association (ICA) sin årlige konferanse, som i år går av stabelen i Washington D.C fra 24. til 28. mai. ICA-konferansen er den største globale medievitenskapelige konferansen, og samler over 2.600 akademikere fra verden over.