Mediebruksgruppen

Nyhetsarkiv for Mediebruksgruppen

Rune Søholt har begynt som stipendiat i Media Poverty -prosjektet i NORCE
Hallvard Moe, Pawel Burkhardt, Vadim Kimmelman og Carlo Koos har fått de første ERC-tildelingene fra EUs nye forskningsprogram Horisont Europa.
Masterstudentene Anne Jacobsen Rike, Beate Felde og Henning Good fikk hvert stipend på 26 000 kr fra RAM for å jobbe med masteroppgavene sine
Hilde Sakariassen har begynt som postdoktor i MUCS med sitt prosjekt 'The tale of two cities – the duality of digital technology for inexperienced users in a societal crisis'
Ida Kvilhaug Sekanina har begynt som doktorgradsstipendiat i MUCS prosjektet.
Forskere fra Universitetet i Bergen har mottatt støtte for prosjektet «Media Use in Crisis Situations: Resolving Information Paradoxes, Comparing Climate Change and the COVID-19 Pandemic».
Erik Knudsen og Magnus Hoem Iversen, begge postdoktorer ved instituttet, vant Norsk medieforskerlags for beste vitenskapelige artikkel 2020.
Forskere fra Institutt for informasjons- og medievitenskap og Institutt for samfunnspsykologi ved Universitetet i Bergen har fått støtte for å gjennomføre et korona-prosjekt.
Hvorfor elsker kvinner Even og Isak?
Andreas Roaldsnes er ansatt som stipendiat gjennom ordningen for PhD i offentlig sektor.
Masterstudentene May-Helene Gram Franck og Maria Sundfør Kråkenes fikk hvert stipend på 10 000 kr fra Fritt Ord og Mediebruksgruppen for å skrive masteroppgaver basert på datamateriale fra Reuters Digital News Report.
Hallvard Moe er medredaktør for et spesialnummer av European Journal of Communication.
Arbeidspakken er en del av MediaFutures, det nye SFI-senteret for ansvarlig medieteknologi.
42 prosent av alle nordmenn har tilgang til nyhetene bak betalingsmurene.
Lyst til å ta en mastergrad i medier og kommunikasjon? Her får du informasjonen du trenger!
I årets første Norsk Medietidsskrift har Elisabeth Wiken publisert en artikkel basert på masteroppgaven «Instagram som arena for politisk meningsdannelse».
To prosjekt: Ett om algoritmestyrte nyhetssider, ett om innvandringsskeptikeres opplevelse av NRK.
RAM-støttet forskning på unge menn, dataspill og identitet.