Mediebruksgruppen

Nyhetsarkiv for Mediebruksgruppen

Forskere fra Universitetet i Bergen har mottatt støtte for prosjektet «Media Use in Crisis Situations: Resolving Information Paradoxes, Comparing Climate Change and the COVID-19 Pandemic».
Erik Knudsen og Magnus Hoem Iversen, begge postdoktorer ved instituttet, vant Norsk medieforskerlags for beste vitenskapelige artikkel 2020.
Forskere fra Institutt for informasjons- og medievitenskap og Institutt for samfunnspsykologi ved Universitetet i Bergen har fått støtte for å gjennomføre et korona-prosjekt.
Hvorfor elsker kvinner Even og Isak?
Andreas Roaldsnes er ansatt som stipendiat gjennom ordningen for PhD i offentlig sektor.
Masterstudentene May-Helene Gram Franck og Maria Sundfør Kråkenes fikk hvert stipend på 10 000 kr fra Fritt Ord og Mediebruksgruppen for å skrive masteroppgaver basert på datamateriale fra Reuters Digital News Report.
Hallvard Moe er medredaktør for et spesialnummer av European Journal of Communication.
Arbeidspakken er en del av MediaFutures, det nye SFI-senteret for ansvarlig medieteknologi.
42 prosent av alle nordmenn har tilgang til nyhetene bak betalingsmurene.
Lyst til å ta en mastergrad i medier og kommunikasjon? Her får du informasjonen du trenger!
I årets første Norsk Medietidsskrift har Elisabeth Wiken publisert en artikkel basert på masteroppgaven «Instagram som arena for politisk meningsdannelse».
To prosjekt: Ett om algoritmestyrte nyhetssider, ett om innvandringsskeptikeres opplevelse av NRK.
RAM-støttet forskning på unge menn, dataspill og identitet.
Skal forske på ungdom og digital frakobling.
Hallvard Moe ved UiB leder delprosjektet om informasjonsfrihet.
Offentlig tilknytning inn, den informerte borger ut.
Fra 8. til 18. juni holder Hallvard Moe, Jan Fredrik Hovden og Kim Schrøder kurs for PhD-kandidater på UiB.
Ytre-Arne, Moe og Nærland med nye artikler i tidsskriftene European Journal of Communication og Journalism.