Forskningsgruppe for mediebruk og publikumsstudier

Nyhetsarkiv for Forskningsgruppe for mediebruk og publikumsstudier

RAM-støttet forskning på unge menn, dataspill og identitet.
Skal forske på ungdom og digital frakobling.
Hallvard Moe ved UiB leder delprosjektet om informasjonsfrihet.
Offentlig tilknytning inn, den informerte borger ut.
Fra 8. til 18. juni holder Hallvard Moe, Jan Fredrik Hovden og Kim Schrøder kurs for PhD-kandidater på UiB.
Ytre-Arne, Moe og Nærland med nye artikler i tidsskriftene European Journal of Communication og Journalism.
Likevel er nordmenn på verdenstoppen i å betale for nettnyheter, viser ny undersøkelse.
En hel dag om medier og anerkjennelse, arrangert av Torgeir Uberg Nærland fra instituttet og Olivier Driessens fra Universitetet i København.
Postdoktoren fra instituttet er igjen klar for Nordiske mediedager.
Årets rapport om digitale bruksmønstre for nyheter viser stabilitet, men også hvor hvordan journalistikken utfordres av nye brukervaner.
Nye publikasjoner diskuterer framtidens mediepublikum
Elisabeth Wiken og Kristina Tystad Larsen fra Infomedia får 30 000 kr hver fra Fritt Ord til å arbeide med masteroppgavene sine.
De som ser på, er mest opptatt av bilder av norsk natur og å bli kjent med landet, forteller medieviter i artikkel for forskning.no.
Nordmenn fremdeles mer digitale i sin nyhetsbruk enn de fleste andre europeere, fastslår Infomedia-forskere i ny rapport.
Men mange opplever egen bruk av smarttelefon som problematisk, viser ny rapport fra instituttet.
Høyre- og Frp-velgere stoler ikke på ­Klassekampen, viser funn fra spørre­undersøkelsen Norsk Medborgerpanel, skriver Klassekampen. Les intervjuet med instituttets Erik Knudsen, Eirik Vatnøy og Magnus Hoem Iversen.
På konferansen presenterte Torgeir Uberg Nærland ferske resultater fra MeCIn-prosjektet.
På universitetet jobber Magnus Iversen med "Amerikas svar på Jens Kjeldsen" - Robert Hariman.