Hjem

Ziegler laboratoriet

Compartmentalization of NAD

De fleste biologiske prosesser krever energi og er nøye regulert. Energi fra mat blir omdannet til ATP, den universelle energibærer i cellen. Disse prosessene består av mange reaksjoner som involverer NAD eller NADP, små molekyler som fungerer som intermediære energi-overførere. Vitamin B3 er essensiell for syntesen av disse molekylene. I tillegg  til å være nøkkelmolekyler i energioverføring, spiller de også en viktig rolle i reguleringen av vitale cellulære funksjoner. Mens dette har vert kjent for ATP i lang tid, har de mangfoldige signal funksjonene til NAD og dens derivater kun blitt anerkjent det siste tiåret. Forskning fra mange laboratorier har påvist flere uventede biokjemiske reaksjoner med disse nukleotidene som til og med virke kan inn på organismen som en helhet, for eksempel ved forlengelse av levetiden.

 

 

Internasjonalt forskningssamarbeid
Crystal structure of an enzyme. Background animal and plant shapes

Hvorfor evolusjonen fant opp et enzym som spiser opp vitamin B3

Matematisk modellering og systembiologi forklarer den evolusjonære overgangen fra en fire-trinns til en to-trinns vei for syntese av NAD fra vitamin B3.

Vitenskap
Pills spilling

Rottegift – den nye kreftmedisinen?

Forskere ved Universitetet i Firenze var på jakt etter en ny kreftmedisin, da de oppdaget at den gamle rottegiften Vacor kunne være svaret de lette etter.